Vecka 7

Ingen Gravatar

Vitsippor

Så, vart ska vi börja den här veckan? Med våren naturligtvis har det kommit till Bryssel, som ni kan se.

Tidigare nämnde jag Ixelles dammar och jag bestämde mig för att ta reda på mer om denna mycket vackra del av Bryssel. Vi måste gå tillbaka ett par år i början och se var i Bryssel kommer ifrån. Staden är faktiskt byggd på en flodbädd eller våtmark ursprungligen. Ordet Bryssel verkar komma från en gammal nederländska ordet (Broek SEL hem i träsket) betyder just detta. Floden Senne spelar en viktig roll i grundandet av staden. Officiellt detta hände under året 979. Längs stränderna växte en viktig handelsväg mellan Brygge och Gent , och Köln . Den handel gjorde Bryssel expandera snabbt. Idag med över 70 000 utlänningar som bor / arbetar i Bryssel staden spelar fortfarande en viktig kommersiell roll i Europa. Naturligtvis EU: s institutioner är också en viktig del av detta.

De Ixelles Dammarna

Tillbaka till dammarna i Ixelles, har dessa sparade med en 19th-talet kampanj torka våtmarkerna i Maalbeek dalen mellan klostret La Cambre och Flagey Square .

Abbey of La Cambre

De erbjuder en unik arkitektonisk och konstnärlig miljö. Dammarna är en förlängning av de ursprungliga trädgårdar Abbey. Perfekt för en art nouveau promenad, med som främsta representant för den stilen, byggandet av det nationella radio-och TV institutet på Place Flagey. Här finns också en marknad på lördagar, ganska trevligt att besöka (timmar :08-13).

Går eller springer är en normal övning för oss och denna söndag gjorde vi en trevlig promenad i närheten av Seneffe. Här hittade vi ett mästerverk i klassisk arkitektur, är den grå-stenen slottet Seneffe, en måste se. Slottet har fina exempel på 18th century parkett, trä lister, gjutning, möbler och silver. Slottet innehåller också en unik Silvermuseet och en härlig park.

Castle of Sennefe

På vägen tillbaka besökte vi den imponerande St Gertruds Cathedral i Nivelles från 1046. Domkyrkan är väl värt ett besök och det är mycket nära Bryssel, bara ½ timmes grund söder om staden.

St Gertrude domkyrka

Lunch tid i en lokal restaurang i Nivelles, där vi hade Stoemp som är en maträtt i köket Belgien och Nederländerna . Den består av mosad eller mosad potatis , andra rotfrukter och kan även innefatta grädde , bacon , örter och kryddor . Den serveras med korv och bacon, riktigt på den tunga sidan men välsmakande.

Stoemp

Grimbergen blond

Den här veckan valde jag en av de så kallade Abbey öl. Det är en serie starka ales, men de är inte tillverkade i kloster. Du kanske säger att det är de kommersiella bryggerierna svara på Trappist. Några har namn som tyder på en affärsrelation mellan ett kloster och en kommersiell bryggeri. Flera av dessa kloster har verkligen brygga i det förflutna och tanken är att Abbey björnarna bryggs med hjälp av gamla recept. De Norbertine klostren Leffe och Grimbergen, till exempel, har royaltyavtal med bryggerier. En av dessa öl är Grimbergen Blond, en genomsnittlig öl (6,7%) bryggt av Alken-Maes Brewery idag ägs av Carlsberg. De brygger även andra kända öl som Maes Pils, Kronenbourg (som också ägs av Carlsberg), Ciney bland andra. Denna öl har vissa likheter med Leffe Blond. Det är en dock en lite sötare och ganska bra.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • The Blue Forrest
  • Kultur
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Grimbergen Blond, 6,7% Abbey öl

Mat, Stoemp med korv och bacon

Plats, Ixelles Dammar med marknaden

Point Of Intressen: St Gertruds Cathedral i Nivelles och slottet Sennefe

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>