Vecka 7

No Gravatar

Vitsippor

Så, var ska vi börja den här veckan? Med våren Naturligtvis har det kommit till Bryssel, som ni kan se.

Tidigare nämnde jag den Ixelles dammar och jag bestämde mig för att få veta mer om denna mycket vackra del av Bryssel. Vi måste gå tillbaka ett par år i början och se var Bryssel kommer ifrån. Staden är faktiskt byggd på en flodbädd eller en våtmark från början. Ordet Bryssel verkar komma från en gammal holländsk ord (Broek sel hemma i träsket) som betyder just detta. Floden Senne spelar en viktig roll i grundandet av staden. Officiellt detta hände i år 979. Längs stränderna växte en viktig handelsväg mellan Brygge och Gent , och Köln . Den handel gjorde Bryssel expandera snabbt. Idag med över 70 000 utlänningar som bor / arbetar i Bryssel staden spelar fortfarande en viktig kommersiell roll i Europa. Naturligtvis EU: s institutioner är också en viktig del av detta.

The Ponds Ixelles

Tillbaka till dammarna i Ixelles, dessa skonades av en 19-talskampanjen för torkning av våtmarkerna i Maalbeek dalen mellan klostret La Cambre och Flagey Square .

Klostret La Cambre

De erbjuder en unik arkitektonisk och konstnärlig miljö. Dammarna är en förlängning av den ursprungliga trädgården i klostret. Perfekt för en jugend promenad, med, som främsta representant för denna stil, byggandet av National Broadcasting Institute på Place Flagey. Här finns också en marknad på lördagar, ganska trevligt att besöka (timmar :08-13).

Går eller springer är en vanlig övning för oss och denna söndag vi gjorde en trevlig promenad nära Seneffe. Här hittade vi ett mästerverk av klassisk arkitektur, den grå-sten slottet Seneffe, är ett måste se. Slottet har fina exempel på 18th century parkett, trä lister, lister, möbler och bestick. Slottet innehåller också en unik silver museum och en vacker park.

Castle of Sennefe

På vägen tillbaka besökte vi den imponerande St Gertruds Cathedral i Nivelles från 1046. Katedralen är väl värt ett besök och det är mycket nära till Bryssel, bara ½ timme på grund söder om staden.

St Gertrude domkyrka

Lunchtid på en lokal restaurang i Nivelles där vi hade Stoemp som är en maträtt i köket i Belgien och Nederländerna . Den består av mosad eller mosad potatis , andra rotfrukter och kan även inkludera grädde , bacon , örter och kryddor . Det serverades med korv och bacon, helt på den tunga sidan, men välsmakande.

Stoemp

Grimbergen blond

Den här veckan valde jag en av de så kallade Abbey öl. Det är en rad starka ales men de görs inte i kloster. Du kan säga att det är de kommersiella bryggerierna svarar till Trappist. En del har namn som indikerar en affärsrelation mellan ett kloster och ett kommersiellt bryggeri. Flera av dessa kloster gjorde faktiskt brygga i det förflutna, och tanken är att de Abbey björnar är bryggt med hjälp av de gamla recepten. De Norbertine klostren Leffe och Grimbergen, till exempel, har royalty avtal med bryggerier. En av dessa öl är Grimbergen Blond, en genomsnittlig öl (6,7%) bryggt av Alken-Maes Brewery i dag ägs av Carlsberg. De brew även andra kända öl som Maes Pils, Kronenbourg (som också ägs av Carlsberg), Ciney bland andra. Detta öl har vissa likheter med Leffe Blond. Det är dock lite sötare och ganska bra.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • The Blue Forrest
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drick; Grimbergen Blond, 6,7% Abbey öl

Livsmedel; Stoemp med korv och bacon

Plats; Dammarna i Ixelles med marknaden

Intressepunkt: S: ta Gertruds Cathedral i Nivelles och slottet Sennefe

Print Friendly
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , , . Bokmärk den permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>