Vecka 8

Ingen Gravatar

Oh ja, det är våren definitivt här. Japanska körsbär blommar naturligtvis och de är precis runt hörnet från vår lägenhet, precis som magnolia träd.

Cherry Blossom

ankungar

vår

Magnolia

Vi tog spårvagnen nr 81, ner till Justice byggnaden. Man måste vara försiktig med spårvagnarna de är stora, snabba och alltid förkörsrätt. Hoppade av vid Galgenberg kullen, var i medeltiden brottslingar hängdes nu den spektakulära Bryssel Palace of Justice byggnad är där med en storslagen utsikt över staden.

Palace of Justice

Det är den viktigaste domstolens byggnad i Belgien och är en betydande milstolpe i Bryssel. Byggnaden ritades under regeringstiden av Leopold I i eklektisk stil av arkitekten Joseph Poelaert och redo efter 17 år i 1883. Det är den största byggnad i det 19th århundradet. På grund av den enorma storleken på den mark som krävdes för byggnads många människor behövde flyttas. Som en följd av tvångsförflyttningen av så många människor, blev ordet arkitekt en av de allvarligaste förolämpningar i Bryssel. Till påven Leo XIII: s ilska Bryssel Palace of Justice kom att bli större än S: t Peterskyrkan i Rom. Byggnaden är för närvarande 160 av 150 meter och har en total inbyggd markytan på 26.000 m². Den 104 meter höga kupolen väger 24.000 ton.

Kupolen

Påven gjorde en överenskommelse med Leopold jag att det inte bör finnas några kupolen för att undvika jämförelse med en kyrka. Men Leopold I dog innan byggandet började och Leopold II beslutat att lägga en kupol på det ändå. Adolf Hitler var mycket förtjust i arkitektur och detta påverkade andra nazistiska byggnader. Arkivet förvaras där under kriget förstördes av en brand. Som ett resultat kupol revs, men ombyggnaden 2,5 meter högre.

Spårvagnen Resan fortsatte centrum och vi vandrade över till den gamla Bourse. Nu var det lunch och vi snubblade in i en trevlig typisk belgisk café.

Taverne Le Cirio grundades av Francesco Cirio, en bonde som körde ett framgångsrikt företag tomat konservering på 1800-talet. Han startade en kedja av små tavernor att marknadsföra sina produkter, Le Cirio byggdes 1886 och troligen den sista. Den är berömd för halva en halv, vitt vin och mousserande vin blandat. Platsen i sig är en fantastisk oas av perfekt bevarade Art Nouveau: målat glas, ornamental mässing, ristade trä och marmor-topped, järn ben bord, med toaletter som också magnifikt antika. Utanför ser du den gamla Bourse byggnaden och inuti dig kan ha en öl eller kaffe. Det är en mycket avslappnad och avspänd atmosfär i denna genuint sympatisk bistro.

Mot denna bakgrund hade jag Carbonnades flamandes, en flamländsk kalops.

Carbonnades flamandes

Detta är nationalrätt i Belgien. Smaken är rejäl och tillfredsställande och de använder en hel del mörkt öl i beredningen. Tillsammans med ett glas av belgisk öl, vad mer önska på en varm vår söndag?

Chimay Triple Blonde

Denna vecka har jag smakat en av de Chimay Triple Blonde 8%. Denna överjäst Trappist öl, refermented i flaskan, inte pastöriseras. Den har en gyllene lätt grumlig färg med en kolsyrad och fin bitter eftersmak. Inte det bästa trippel men mycket trevligt faktiskt.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • The Blue Forrest
  • Kultur
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Chimay Triple Blanche, 8% Trappistrutten

Livsmedel, Carbonnades flamandes

Plats, Le Cirio, Rue de la Bourse 18, Bryssel

Point Of Intressen: Palace of Justice

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>