Vecka 8

No Gravatar

Oh ja, är våren definitivt här. Japanska körsbär blommar naturligtvis och de är precis runt hörnet från vår lägenhet, precis som de magnoliaträd.

Cherry blossom

ankungar

vår

Magnolia

Vi tog spårvagn nr 81, ner till justitie byggnaden. Man måste vara försiktig med spårvagnarna de är stora, snabba och alltid förkörsrätt. Hoppade av vid Galgen backen, var i medeltiden brottslingar hängdes, nu den spektakulära Brussels Palace of Justice byggnad är där med en storslagen utsikt över staden.

Justitiepalatset

Det är den viktigaste domstolens byggnad i Belgien och är en betydande milstolpe i Bryssel. Byggnaden ritades under regeringstiden av Leopold I i eklektisk stil av arkitekten Joseph Poelaert och klar efter 17 år i 1883. Det är den största byggnad på 19-talet. På grund av den enorma storleken på den mark som behövs för de många människorna bygg behövde flyttas. Som ett resultat av tvångsförflyttningen av så många människor, ordet arkitekt blev en av de mest allvarliga förolämpningar i Bryssel. Att påven Leo XIII: s ilska i Bryssel Palace of Justice kom att bli större än St Peterskyrkan i Rom. Byggnaden är för närvarande 160 av 150 meter, och har en total byggd markytan på 26.000 m². Den 104 meter höga kupolen väger 24.000 ton.

Kupolen

Påven gjorde ett avtal med Leopold jag att det inte bör finnas någon kupol för att undvika jämförelser med en kyrka. Men Leopold Jag dog innan byggandet började och Leopold II beslutat att sätta en kupol på det ändå. Adolf Hitler var väldigt förtjust i arkitektur och detta påverkade andra nazistiska byggnader. Arkivet hålls där under kriget förstördes av en brand. Som ett resultat av kupolen revs men bygga om 2,5 meter högre.

Spårvagnen Resan fortsatte downtown och vi spatserade över till den gamla Bourse. Nu var det lunch och vi snubblat in i en trevlig typisk belgisk café.

Taverne Le Cirio grundades av Francesco Cirio, en jordbrukare som drev en framgångsrik tomatkonserv verksamhet på 1800-talet. Han startade en kedja av små tavernor för att främja sina produkter; Le Cirio byggdes 1886 och troligen den sista. Den är känd för hälften en halv, vitt vin och mousserande vin blandat. Platsen i sig är en fantastisk oas av perfekt bevarade jugend: målat glas, prydnads mässing, träsniderier och marmorskiva, järn ben bord, med toaletter som också magnifikt antik. Utanför du ser den gamla Bourse byggnaden och inuti kan du ha en öl eller kaffe. Det är en mycket avslappnad och avspänd atmosfär i denna genuint sympatisk bistro.

Med denna bakgrund hade jag Carbonnades flamandes, en flamländsk köttgryta.

Carbonnades flamandes

Detta är den nationalrätt i Belgien. Smaken är rejäl och mättande och de använder en hel del mörk öl i beredningen. Tillsammans med ett glas av belgisk öl, vad mer att önska på en varm vår söndag?

Chimay Triple Blond

Denna vecka har jag smakade en av de Chimay Triple Blonde 8%. Denna topp fermenterad Trappist öl, refermented i flaskan, är inte pastöriserad. Den har en gyllene något grumlig färg med en kolsyrad och trevlig bitter eftersmak. Inte den bästa trippel men mycket trevligt.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • The Blue Forrest
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drick; Chimay Triple Blanche, 8% Trappist

Livsmedel; Carbonnades flamandes

Plats; Le Cirio, Rue de la Bourse 18, Bryssel

Intressepunkt: Justitiepalatset

Print Friendly
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , , . Bokmärk den permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>