Vecka 8

Nr Gravatar

Oh ja, det är våren definitivt här. Japanska körsbär blommar naturligtvis och de är precis runt hörnet från vår lägenhet, precis som magnolia träd.

Cherry blossom

ankungar

vår

Magnolia

Vi tog spårvagn nr 81, ner till justitie byggnaden. Man måste vara försiktig med spårvagnarna de är stora, snabba och alltid förkörsrätt. Hoppade av vid Galgenberg backen, där under medeltiden brottslingar hängdes, nu den spektakulära Bryssel Palace of Justice byggnaden är där med en storslagen utsikt över staden.

Justitiepalatset

Det är den viktigaste domstolens byggnad i Belgien och är en anmärkningsvärd landmärke i Bryssel. Byggnaden ritades under regeringstiden av Leopold I i eklektisk stil av arkitekten Joseph Poelaert och redo efter 17 år i 1883. Det är den största byggnad i 19th century. På grund av den enorma storleken på den mark som behövs för de många människor bygg behövde flyttas. Som ett resultat av tvångsförflyttningen av så många människor, ordet arkitekten blev en av de mest allvarliga förolämpningar i Bryssel. Till Leo XIII: s ilska Bryssel Palace of Justice kom att bli större än St. Peterskyrkan i Rom. Byggnaden är idag 160 av 150 meter, och har en total byggd markytan 26.000 m². Den 104 meter höga kupolen väger 24.000 ton.

Kupolen

Påven gjorde en överenskommelse med Leopold jag att det inte bör finnas någon kupolen att undvika jämförelser med en kyrka. Men Leopold Jag dog innan byggandet började och Leopold II beslutat att lägga en kupol på det ändå. Adolf Hitler var väldigt förtjust i arkitekturen och detta påverkade andra nazistiska byggnader. Arkivet förvaras där under kriget förstördes av en brand. Som ett resultat kupolen revs men återuppbygga 2,5 meter högre.

Den spårvagnsresa fortsatte centrum och vi spatserade över till den gamla Bourse. Nu var det lunchtid och vi snubblat in i en trevlig typisk belgisk café.

Taverne Le Cirio grundades av Francesco Cirio, en jordbrukare som drev en framgångsrik tomatkonserv verksamhet på 1800-talet. Han startade en kedja av små tavernor att främja sina produkter; Le Cirio byggdes 1886 och troligen den sista. Den är berömd för hälften sv hälften, vitt vin och mousserande vin blandat. Platsen i sig är en fantastisk reträtt perfekt bevarade jugend: målat glass, prydnads mässing, träsniderier och marmorskiva, järnbent bord, med toaletter som också magnifikt antika. Utanför du se den gamla Bourse byggnaden och inuti kan du ta en öl eller kaffe. Det är en mycket avslappnad och avspänd atmosfär i denna genuint sympatisk bistro.

Med denna bakgrund hade jag Carbonnades flamandes, en flamländsk köttgryta.

Carbonnades flamandes

Detta är nationalrätten i Belgien. Smaken är hjärtligt och tillfredsställande och de använder en hel del mörk öl i beredningen. Tillsammans med en glas belgisk öl, vad mer att önska på en varm vår söndag?

Chimay Triple Blond

Denna vecka har jag smakade en av Chimay Triple Blonde 8%. Denna topp fermenterad Trappist öl, refermented i flaskan, inte pastöriseras. Den har en gyllene något grumlig färg med en kolsyrad och trevlig bitter eftersmak. Inte den bästa tripple men mycket trevligt faktiskt.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • The Blue Forrest
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drick; Chimay Triple Blanche, 8% Trappist öl

Mat; Carbonnades flamandes

Plats; Le Cirio, Rue de la Bourse 18, Bryssel

Besöksmål: Justitiepalatset

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Vecko rapporter och taggade , , , . Bokmärk den permalänk .