Vecka 9

Ingen Gravatar

Med temperaturer över 22 grader på lördag det kändes ganska bra att vara i Bryssel och erfarenhet våren lite tidigare än i Sverige. De flesta gånger när du kommer in med taxi från flygplatsen, kommer du att märka en stor båge innan du försvinner i Belliard tunneln.

Parc du Cinquantenaire

Så jag beslöt att ta en närmare titt och gick upp till Parc du Cinquantenaire (lite svårt att uttala, men det betyder park den femtionde årsdagen) eller Jubelpark, i den östligaste delen av de europeiska kvarteren. Detta är en stor klassisk trädgård och har mycket symmetriska vägar, en lugn oas mitt i den bullriga trafiken, rymmer en hel del skatter: Big moskén, Islamic center i Bryssel, en staty av den gröna hunden och Pavilion mänskliga passioner av Victor Horta. Museerna av konst och historia, Aviation, armén och militära historia, är Kungliga Konst arv och World Palace of Automobile inrymt i byggnaderna.

Översikt över parken

De flesta husen, av den U-formade komplex som dominerar parken, byggdes för 1880 National Exhibition. Mittpunkten triumfbågen uppfördes 1905. Den omgivande 30 hektar stor park esplanad var då full av pittoreska trädgårdar, dammar och vattenfall. Det ligger flera mässor, utställningar och festivaler i början av seklet. Det finns nu talar om på nytt bygga det återigen att hålla stora evenemang som europeiska toppmöten, mässor och festligheter.

Bågen

Bryssel Restaurangen Scenen är en livlig blandning av haute cuisine, robusta belgiska favoriter och mat från hela världen. De bästa restauranger i Bryssels konkurrera bästa parisiska restauranger, så tyvärr gör priserna. Men en av de glädjeämnen i staden är kvaliteten och värdet av dess mindre, kvarterskrogarna. Du hittar allt från tapasbarer till afrikanska bufféer, samt utmärkta och prisvärda bistroer och massor av goda vietnamesiska, italienska och portugisiska restauranger. Och, naturligtvis, på nästan varje timme, kan du ta goda dubbelklickar stekt frites med majonnäs för doppning från mobila frituurs runt om i staden.

Nu var det dags för moules frites och jag bestämde mig för att besöka Chez Leon.

Chez Leon

Detta mer än ett sekel gammal, mycket gemytlig restaurang har expanderat genom åren i en rad av åtta gamla hus, medan dess franchisetagare finns nu över hela Belgien och även i Paris. Men detta är den ursprungliga och även om det är stora och ser ut som en turistfälla, de moules är utmärkta och det är full varje dag. Det är ett pålitligt val restaurang-fodrade rue des Bouchers. En mindre del bara kostar 13 € med frites och en öl, inte så illa.

Moules Frites

Inte långt från förra veckan bar du hitta en annan klassiker bar A La Mort Subite.

A La Mort Subite

Personalen vakar över raderna i tabeller med en van otillgänglig, samtidigt som kunderna sitta på obekväma odelade säten. För prospektering, test Gueuze Sur Lie, ja varumärket är Mort Subite precis som namnet på baren. Mort subite betyder "sudden death" det kommer från att spela dart och den sista omgången innan folk bröt upp hette just det.

Inside

Lambic är en mycket speciell typ av öl bryggs endast i Pajottenland delen av Belgien och i Bryssel sig på Cantillon Brewery. Är den mest vin som öl som produceras var som helst i världen. En förvärvad, men mycket sofistikerad smak, och till skillnad från konventionella Ales / lageröl, är lambic öl som produceras av spontan jäsning: den är utsatt för vilda jäst och bakterier. Det är denna ovanligt process som ger ölet dess distinkta smak: torr, vin och cidery, oftast med en sur eftersmak. Lambic är nu huvudsakligen konsumeras efter jäsa, vilket resulterar i härledda öl som Gueuze eller Kriek. På senare tid har vissa Lambic bryggerier tillsats av socker till den slutliga produkten av deras frukt öl, för att göra dem mindre intensiv.

Lambic Gueuze Sur Lie

Gueuze är det traditionella sättet som du hittar lambic serveras. Den är tillverkad av en blandning av äldre lambic som har en man åldras på fat under många år med en livligare yngre lambic. Den gamla lambic har en komplexitet och djup i smaken, men är oftast platt medan den unge lambic ger ölet dess fräsa. Du kan förvänta dig att öl till vara torr, sur och något fruktig med en komplex rad av smaker och varje bryggeri har sin egen distinkta smak. Mort Subite känns som en uppfriskande cider kanske min fru skulle få det bättre än jag gjorde. Jag kände det för surt för min smak. Gueuze Sur Lie har jäst efter buteljering i minst 1 år.

Lambic Blanche

De oblandade lambics kan blandas med vete öl (Weissbier / witbier). Detta har gjorts med Mort Subite Vita Lambic i t är lätt och uppfriskande som gör en bra kandidat för en varm dag och det var mer i min smak.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • The Blue Forrest
  • Parks
  • Kultur
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Mort Subite Gueuze sur lie (4,5%), Mort Subite Lambic Blanche (4,2%)

Livsmedel; Moules Frites

Plats, A La Mort Subite, 7 Rue Montagne aux Herbes Potagères, Chez Leon, Beenhouwersstraat 18

Point Of Intressen: Parc du Cinquantenaire

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>