Vecka 18

Ingen Gravatar

Brussel hade återigen sommartemperaturer och denna gång kompletterad med en lång helg. Vi bestämde oss för att utforska mer av parkerna i Bryssel. Som nämnts tidigare staden är en av de mest miljövänliga huvudstäder i Europa med mycket parker små och stora företag.

Ta spårvagn eller buss till Forest (station Rochefort). Kommunen ligger sydväst om staden, mellan Ixelles St-Gilles och Uccle i sydost. Du hittar en hel del art deco byggnader inklusive stadshuset. Det finns flera gröna områden i denna del av staden. Vi tog en promenad i två anslutna parker Parc de Forest och vildare Parc Duden. I närheten är Place de l'Höjd Cent en av den högsta punkten i Bryssel och erbjuder fantastisk utsikt över staden. Här hittar du också på Forest National, stadens största konsertsal, som lockar stora stjärnor på internationella turnéer.

Parc de Forest

Det andra området besökte ligger i den östra, mot Tervuren. Ta spårvagn 39 eller 44 från Montgomery längs allén Tervuren till Spårvägsmuseet. Mittemot ser du den stora (nära 200 hektar) Parc de Woluwe. Det är mycket populärt för picknick och har ett stort utbud av träd, mer än 200. Härifrån Vandringen startar på den gamla, nu stängda, järnvägen mellan Bryssel och Tervuren.

Parc de Woluwe

Den gamla järnvägen 160 invigdes 1882 av kung Leopold II mellan Bryssel och Tervuren, senare blev den första elektrifierade breda lastprofillinjens i Belgien. År 1958 passagerartrafiken upphörde och 1971 linjen övergavs helt och togs över av motorvägar och tunnelbana. Men 5,5 km förvandlades till en grön pendling korridor mellan Audergem och Wolluwe-St Lambert. Den ansluts universitetsområdet till kommissionens kontor, inklusive shoppingcenter, skolor, restaurang, sportanläggningar och viktiga trafikplatser transporter. Flera gångbroar har byggts på vägen fint integrerad i stadsmiljön.

Vandringen är ganska enkelt hela vägen fram till slutet av banan där en del av en järnväg plattform kan ses på höger sida. Vandringen fortsätter sedan genom husen upp till tunnelbanan Kraainhem och genom några mindre parker till universitetsområdet på Alma. En snabb promenad genom campus leder till floden Woluwe och en väderkvarn som utgångspunkt för returen.

Gammal väderkvarn

Följ floden fint som rinner genom ett parkområde. Snart Parc Malou den största parken i Woluwe-Saint-Lambert, men också den äldsta kan ses.

Le Moulin de Lindekemale

Det finns en gammal vattenkvarn, Le Moulin de Lindekemale på rutten. Det är Nu ett franskt, ganska dyrt (€ 50), restaurang.

Nästa tanke är Castle Malou, bygga in nyklassisk stil i 1772 och det var från början en jaktstuga! Snart avenue Tervuren nås och Park Woluwe. Om det finns tid skulle jag föreslå en extra promenad, i denna mycket vacker park, innan en återgång.

Gå Wolouwe

Efter denna övning, varför inte fortsätta spårvagnen / bussen hela vägen centrum och besöka Moeder Lambic (i Sint Gilles), en berömd Beer Cafe inte långt från den lokala Cantillon Brewery (att komma tillbaka till detta senare). De har en hel del flasköl och naturligtvis en hel del Lambic / Geuze typ av öl, flera av dem i omgångar, pumpas hand. Det finns också en nyare Moeder Lambic Fointainas inte långt från denna ursprungliga. Båda är definitivt ett måste om du är i Lambic.

OK, så hur brysselkål? Viss forskning visar att även ursprungligen från det antika Rom, var de växer, n möjligen redan på 13-talet, i vad som nu Belgien. Brysselkål är mycket friska och innehåller goda mängder av vitamin A, C, folid sura och de tros också skydda mot grovtarmscancer.

Varför inte smaka på Trappist osten så vi gjorde testet en från Chimay. År 1862 lade munkarna ett mejeri och ett bryggeri till Abbey för att skapa medel för sin försörjning. Strax därefter började de göra ost av mjölk som produceras på mejeriet.

Chimay Trappist Ost

Skorpan tvättas med deras berömda Chimay öl snarare än vanligt källvatten. Denna nya sort utvecklat en ojämförlig smak som glada näsan liksom gommen. Osten är halvmjuk och har en nötaktig, väl färdiga smak med bara en antydan av humle och malt. Även om dess doft är ganska stark, smaken av osten sig något mild men inte alls tråkigt.

Chimay Blue

Så låt oss också smaka på Chimay Blue 9%, är en av de så kallade starka öl här i Belgien. Detta överjäst Trappistrutten, refermented i flaskan, inte pastöriseras och är en välkänd belgiska varumärke hela världen.

Det är starkt även om det har, som alla Trappist öl, en komplex smak. Det är trevligt men inte lika smidigt som några av de andra Trappist öl. Jag är inte säker på att det är en perfekt matchning till sin ost, kanske en sötare öl skulle vara en bättre följeslagare.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Chimay Blue 9%,

Läge; Moeder Lambic, Savoiestraat 68 Sint Gilles

Point of Intressen: T han gamla järnvägen Bryssel Tervuren trevlig promenad och retur längs floden Woluwe.

Mat: Brussel gro, mycket frisk och Chimay ost

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>