vecka 2

Ingen Gravatar

Vecka 2 Inflyttning

Det har varit en mycket hektisk vecka. Real Estates organ har att fylla min brevlåda med allt de har, även om jag uttryckligen berättade vad jag letade efter. Ganska tidigt, hittade vi en vacker lägenhet, en rymlig duplex i Etterbeek. Detta område är mycket trevligt och lugnt bostadsområde (så vitt vi vet).

Maison Antoine Det är nära Place Jourdan, men inte för nära, så att du undviker pommes frites "doft" som täcker området. Jag kommer tillbaka till Maison Antoine och hans frites senare.

Du kan aldrig föreställa er vad som hänt nyligen gissa vad, belgisk öl (Westvleteren 12) förlorade sin ledande position på den internationella öl rankning. Topping listan är ett svenskt öl från Närke av alla ställen.

Läs mer: http://www.ratebeer.com/RateBeerBest/bestbeers_012011.asp

Del två: att bli fast

Vi äntligen kunde flytta ut från hotellet och in i vad nu kommer att vårt hem under nästa år. Vi hittade den av en slump när vi tittade på några andra lägenheter i Ixelles området och gick in i en liten fastighetsbyrå på Avenue Louise.

Vår hyresvärd äger ett par andra hus i området och var glad att hitta en ny hyresgäst ganska snabbt. Även om han föredrog ett hyresavtal för två år har vi kommit överens om ett år. Efter det gick ganska smidigt. Två månader deposition inlåst i ett särskilt inlåningskonto i mitt namn och en månad hyran i förskott plus de avgifter konsumtion och jag fick nycklarna. Fredag ​​har vi hittat vår väg till IKEA (var annars) och fick alla grundläggande saker som sänglinne, handdukar, några filtar etc. Det är trevligt att ha nya, används inte saker när du flyttar in i en möblerad lägenhet. IKEA upplevelsen var som alltid fullsatt, men organiseras som alla andra butiker, och vi lätt att hitta vad vi letade efter. Lunchen var förvånansvärt hemskt och besvikelse. Den svenska maten sektionen förresten innehåller IKEA snaps!

På lördagen hade vi den obligatoriska inventering som utarbetats av en oberoende konsult. Det var ett snabbt förfarande gjort av en trevlig kille som faktiskt tillbringade 3 månader i Landskrona, Sverige av alla ställen (jag växte upp där). Det är en liten värld.

Stäng av vår lägenhet är en Lidl och Colruyt, en tysk och en belgisk rabatt kedja av stormarknader, bekvämt för våra grundläggande dagliga behov. Prissättningen är lägre för öl och vin förstås, men också för kött. Övriga poster är dyrare. Vi köpte några biffar som var mycket ömma och av hög kvalitet.

I området finns många små butiker och massor av apotek för någon anledning. I Sverige apotek nu har privatiserats så vi kommer sannolikt att också mer av dem, antar jag.

Förra veckan deltog vi i vår första belgiska hash. För dem som inte vet vad detta är kolla in deras hemsida http://www.bmph3.com/ eller vår svenska sajten http://www.hash.se/ .

Spåret började på Square de Meeûse, precis utanför den svenska representationen till EU. Vilket sammanträffande! Det visade sig att en av de hashers arbetade där. Vägen var ganska lång runt 12K, men erbjöd en trevlig sightseeing sikt genom centrum av Bryssel. Det ingår en obligatorisk öl stop! Vi gjorde också en FA på Manneken Pis tillsammans med alla turister (FA = Fader Abraham)

Efteråt hade vi den traditionella cirkeln med öl och sång. Hashers är i allmänhet trevliga människor. Detta är perfekt när du kommer till en ny och behöver lite hjälp. Vanligtvis är de utlänningar som har arbetat i staden för ett par år och vet sig runt.

Så vad mer, var sightseeing gjort, som Grand Place (Grote Markt), som är en vacker gammal kvadrat och ett världsarv (UNESCO). Det är 68 × 110 m stort och omgivet av gamla vackra byggnader som City Town Hall. Hallen byggdes under första hälften av 1400 med en 96 m högt torn, som kan ses över hela Bryssel. Torget är en typisk gammal utomhusmarknad rum från 11-talet, som senare växte till vad som nu är Bryssel.

Den ölprovning fortsatte denna vecka. Den här gången med en annan Trappistrutten Westmalle dubbel, men väldigt mörkt brunt det är förvånansvärt lätt i smaken med en krämig huvud. Den har en andra jäsning i flaskan. Smaken är något torr men på ett trevligt sätt.

Kommande veckor:

  • Arbeta i Bryssel
  • EU
  • Pommes frites, vad är det handlar om, egentligen?
  • Parkering
  • Mer hashning
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Är Bryssel en grön stad?

Fakta i veckan,

Dryck, Trappist Westmalle dubbel (7%) mörkbrun öl

Mat, A nötkött (tournedos), är hög kvalitet köttet serveras här

Plats, vår stadsdel Place Jourdan, en plats att doft!

Point of Intressen: storheten i Grand Place!

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>