Vecka 24

Nr Gravatar

Ja, tillbaka i Bryssel efter den längsta semestern någonsin och en av de mest fantastiska hittills. Jag gjorde Inkaleden till Machu Picchu, något som har varit på vår lista för många år. Om någon är intresserad kolla bilderna här:

Utsikt från Peru

Den här veckan, beslutade vi att kolla in La Promenade Verte / De Groene Wandeling, en grön väg för promenader eller cykling runt Bryssel totalt 60km och varje sektion är mellan 5-10 km. Du hittar mer info här: La Promenade Verte

Grön Rutt

Vi tog tunnelbanan till Houba-Brugmann (nära Heysel / Atomium) och började vandringen mot Atomium där den första delen av vandringen börjar. Till en början var det ganska trevligt med alla parker omger Heysel området men snart Vandringen fortsätter i bostadsområdet parallellt med den stora kungliga växthus av Laeken (endast öppen under våren). Stigen är ordentligt märkta med den här typen av Tecken:

The Green Route

Nu promenad är inte så trevligt längre och går ner till Charleroi Canal (nästan 50 km lång och består av 14 slussar).

Över kanalen och stigen huvuden för Schaerbeek järnvägsstation.

Scharbeek tågstation

Kommunen har ett dåligt rykte av flera skäl. Den har ett stort antal invandrare, även om det verkar långsamt förändras med fler människor rör sig i på grund av dess approximaty till finansdistriktet och flygplatsen. Nästa kommun är Evere. Här gick vi förbi några gamla trädgårds tilldelning nära järnvägen och en liten park område innan den når lunchrestaurang (markerade på kartan). I denna kommun har vi hittat Bryssel stor cementary och Natos högkvarter bland annat. Charles Lindberg flög Spirit of St. Louis till Evere Airfield efter hans historiska 1927 transatlantiska flyg till Paris.

Vid Jan de Paduwa Place gjorde vi ett mer dryck stopp innan de når slutet av Green Walk. Vi tog en buss tillbaka till centrum (Schuman). De två sektionerna var 12 km helt och hållet. Mitt förslag skulle dock vara att använda cykeln för denna del av den gröna vägen. Nästa del av rutten ser mycket mer intressant och även grönare. Vi kommer att gå in Woluwe-Saint-Lambert kommun där vi redan har gjort en mycket trevlig promenad (se tidigare blogg).

Jag är inte säker på ännu hur många av de 19 kommuner som vi kommer att stöta på under denna ganska intressant promenad.

Grön Route del 1 + 2

Vi hade också tid att kolla in en av Bryssels sevärdheter Porte de Hal, är denna saga monument mer än 600 år gamla! och en anmärkningsvärd vittne av den medeltida förflutna i Bryssel.

Hallepoort

Byggnaden är en stadsport och en återstående delen av den andra omgivande vägg Bryssel (build 1381). Även om en hel del av gateways och försvarsmurar har förstörts det bestod och har använts som fängelse, tullhus och en kyrka. Nu innehåller ett litet museum inuti.

Bryssel slog 27 grader på söndag så en kall öl är alltid uppfriskande.

Så denna vecka jag gick för etiketten och välj en med en uppfriskande Santa på ?. Detta innebar La Chouffe 8%, en ofiltrerad blond öl refermented i flaskan och i fatet också.

La Chouffe

Lite fruktig och kryddat med koriander (inte min favorit ört men ok) och ljus hop smak. Det var ganska trevlig och det inte smaka mycket stark. Den kommer från Achouffe bryggeri djupt i Ardennerna (planerad resa för nästa helg). De fick också en mörkare version av denna öl.

Så tillbaka på rätt spår, men nu kommer vi inkluderar min dotter Mina, just anlänt till Bryssel efter nya möjligheter.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parker
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drink; La Chouffe, 8% blond ale

Plats: Första delen av Green Route runt Bryssel

Besöksmål: Hallepoort

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , . Bokmärk permalänk .