Vecka 32

Ingen Gravatar

En vacker helg fylld med en massa möjligheter. Lördagen började med en 20K promenad / run längs en del 5-6 av Green Walk runt Bryssel. Min fru och jag plockade upp där vi slutade i Blog vecka 24.

Gröna Walk Del 5-6

Den buss 95 till Wiener och därifrån ett par kvarter promenad till start i Tournay Solvay Park. Det rekommenderas en snabb tur genom parken som är mycket trevligt med en stor rosenträdgård och den här gången lite konst var på displayen.

Plast ART

Efter denna lilla omväg kommer gå över järnvägen i Skog De Soignes och följa en rak väg genom de vackra bokträd för cirka 2,5 K till dess att Uccle nås.

Forest de Soignes

Denna del av Bryssel är främst ett bostadsområde, men har en hel del gröna parker och skog. Här hittar du National Weather stationen och den djupaste inomhuspool i världen Nemo33. Detta är en multi-purpose dykning instruktion, fritids och filmproduktion anläggningen. Hur djupt? 33 m och innehåller några undervattensgrottor också.

Uccle är grön

Vandringen är på utkanten av Bryssel, dels landsbygden men snart förvandlas till industriområden. Den Senne Floden kan ses strax innan kanalen Bryssel-Charleroi nås.

Anderlecht lås

Nu promenad in Anderlecht och en av kanalens slussar kan studeras. Anderlecht är känd av många från deras berömda fotbollslag. Efter en km längs kanalen vandringen vänder och vi insåg IKEAs stor skylt och visste var vi var. Snart Erasmus University campus nås och här vi avslutade och tog tunnelbanan tillbaka.

Kanalen Bryssel Charleroi

Detta segment av den cirkulära promenad är för det mesta trevligt men det finns vissa fula baksidor i Bryssel och industriområden är inte så trevlig att gå igenom men naturligtvis en del i en stor stad som Bryssel.

Wolf i Anderlecht?

Vi bodde flera år i Storbritannien och söndagar innebar oftast Sunday Times och en söndagssteken. Det finns en engelsk bokhandel, Waterstones på Boulevard Adolphe Max 71, som är öppen på söndagar. Här kan du köpa tidningar och böcker, så vi iväg. Med papper i handen nästa sak var att hitta en pub som serveras söndagssteken. Eftermiddagen var planerad för några sevärdheter runt Avenue Louise, och vi hittat rätt puben Michael Collins även om det är en Irish Pub det hade att göra. Vi fick en läcker kyckling och en Kilkenny tillsammans med papperet, var det en perfekt söndag.

I oktober i Bryssel firar Art Nouveau-Art Deco och speciellt Victor Horta. Det är 150 år sedan hans födelse, som är ett bra tillfälle att arrangera olika aktiviteter som öppnar privata hem för unikt besök i Horta skapelser.

Från Voir et Dire Bruxelles kan du läsa följande om Victor Horta:

Horta var en exceptionell arkitekt, en ledare för Art Nouveau rörelsen, som inte bara skapat en byggnadsstil som helt förändrade distributionen av inre utrymmen medan du använder högsta kvalitet material och ytbehandlingar, men används också hans stora talang för att skapa olika typer av byggnader: privata hus, en skola och ett varuhus. Du kommer att kunna njuta av att upptäcka de flesta av Horta kvarvarande byggnader i Bryssel under Biennalen Art Nouveau Event, inklusive Tassel House, Solvay House, Max Hallet House, Autrique House, Frison Hus, Horta egen hus, kontor och verkstäder den Vinck House, Winssinger House, Van Eetvelde House, Primary School i Rue Saint Ghislain och fd Wolfers smycken butik. Dessa byggnader är några av de 66 Art Nouveau och Art Deco byggnader som inte är normalt öppna för allmänheten som kommer att öppna för allmänheten under helgerna i biennalen Art Nouveau Event.

Hotel Tassel

Efter lunch bestämde vi oss för att ta en promenad och ta en närmare titt på några av de mer berömda arkitekturen i Avenue Louise-området.

Den Tassel hus, byggdes för prof. Frans i 1893-94 och anses vara den första Art Nouveau hus med sin innovativa design och användning av material och dekorationer. Denna stad hus tillsammans med tre andra placerades på UNESCO World Heritage lista år 2000.

Hotel Solway

Solvay hus, Också på UNESCOs är den stora hus som beställdes av sonen till den rika industrimannen Ernest Solvay. Horta tillbringade en förmögenhet på dyra material som marmor, onyx, brons och tropiska träslag.

Ciamberlani hus

Ciamberlani hus, En mycket fin byggnad av arkitekten Paul Hankar även i jugendstil. Den smide, tegel och natursten visar stor originalitet.

Inte långt från dessa håll är Horta Museum väl värt ett besök.

På vägen tillbaka snubblade jag in i Oktoberfest vid Place Jourdan. Torget är täckt av ett stort tält och importeras tyskt öl, musik och alla tillbehör som gör denna speciella Beer Festival.

La Trappe Fyrbäddsrum

Tysk öl är inte på min lista men La Trappe är att de också har en fyrdubbel. Detta är den starkaste (10%) öl La Trappe med en trevlig gul färg. Detta är en komplicerad smak, lite på den söta sidan med en behagligt torr och bitter finish. En del av svaret kan vara att La Trappe Fyrbäddsrum jäses på ekfat. Detta är definitivt en av de bästa öl som kommer från La Trappe.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Drick; La Trappe Quadrupel 10%

Plats: Michael Collins Irish Pub på Rue du Bailli 1 (off Avenue Louise)

POI:

Horta Museum, Rue Américaine 25

H otel Tassel, Rue Paul Emile Janson 6

Hotel Solway, Avenue Louise 224

Maison Ciamberlani, Rue Defacqz 48

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>