Vecka 33

Ingen Gravatar

Det är höst och verkligen fint väder så en resa till landet stod på dagordningen i helgen.

Fête de la Pomme

Av en tillfällighet att vi snubblade in i en Fête de la Pomme i den lilla byn Céroux, 40 km söder om Bryssel. Det färska äpplen och nyligen pressad äppeljuice var till salu.

Efter det åkte vi för en körning i skogen utanför byn. Det var en riktigt fin genomgång gammal skog Bois de Sart des Dames.

Hash körning

Här och där härliga små stugor doldes bakom vackert färgade höstlöv.

Maasmechelen Village

På lördagen var det dags för lite seriös shopping, var efter en timmes bilresa Luxury Designer Outlet i Maasmechelen Village uppnåtts.

Chic Outlet Shopping

Detta är en mycket stor shoppinggalleria där butikerna var belägna i Disney som radhus. Här hittar du alla modemärken man kan föreställa sig. Det fanns också ett par restauranger och en mycket stor parkeringsplats.

Mechelse Heide

Efter shopping beslöts att en förändring av åsikter var i ordning och en kort bilresa tog oss till Hoge Kempen National Park. Parken omfattar mer än 5.000 hektar och sträcker sig över kommunerna Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk och As.

Mechelse Heide

Hoge Kempen är den största skog och naturreservat i Flandern. Omfattande tallskog växlar med lila blommande hedar. Stora sjöar kvar där sand och grus extraherades. De högsta "topparna", 100 meter hög, erbjuder en magnifik utsikt.

Det är hem för många sällsynta och exceptionella djur. Att möta en gasell är inte exceptionell och fjärilar som den swallowtail fjärilen lyser upp sommaren. Särskilda invånare är den hala ormen, MYRLEJON och den europeiska beewolf. Stora stenar och små block intyga att den senaste istiden och ge det hela en magisk känsla.

Vi tog en kortare promenad från gateway Mechelse Heide, fel tid på året för att se färgerna på heden, men definitivt en plats att besöka igen. Det finns miles av gång-och cykelleder och dessutom parken kan nås från 5 olika håll genom särskilda gateways.

På vägen tillbaka flickorna missade lite shopping och vi stannade av en av Bryssels största köpcentra i Woluwe W Shopping på rue St Lambert. Jag antar att vi fick den sista parkeringsplatsen och det var helt fullt, men vad som väntar på en lördag eftermiddag. Det finns dock en tunnelbanestation i närheten Roodebeek stationen så att du inte behöver bilen om du inte har en hel del shopping att göra.

Ta din agenda och sätta en stor cirkel runt torsdag 3: e november. Den dagen den berömda Westvleteren Trappist kommer att finnas tillgänglig i snabbköpet. Första gången livstid Westvleteren, för innan du var tvungen att gå till Abbey i Västflandern att få en låda med flaskor.

Westveleterwn

Det är ett begränsat erbjudande av en låda med 6 flaskor Trappist Westvleteren och 2 glas Degustation för bara 25 EUR. Att köpa denna begränsade utbudet, måste du använda en kupong som du hittar i några belgiska tidningar och tidskrifter: (De Standaard / Knack / Le Vif). Totalt 93.000 lådor kommer att säljas. Inkomsterna av detta exklusiva erbjudande går helt till återuppbyggnaden av Trappist Abbey i Westvleteren.

Tongerlo Före Trippel

Ölet den här veckan är Före Tongerlo Trippel 9% från Haacht Brewery. Det är en maltig blond Abbey öl med en bitter och lite torr smak. Det var ganska anständigt Tripel.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Drick; Innan Tongerlo Tripple 9%

Plats: Lyx Designer Outlet i Maasmechelen Village (100km öster om Bryssel)

POI: Hoge Kempen National Park

 

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>