Vecka 33

Ingen Gravatar

Det är höst och riktigt fint väder så en resa till landsbygden var på dagordningen i helgen.

Fête de la Pomme

Av en tillfällighet vi snubblat in en Fête de la Pomme i den lilla byn Céroux, 40 km söder om Bryssel. Det färska äpplen och nyligen tryckt äppeljuice var till salu.

Efter det åkte vi för en kör i skogen utanför byn. Det var en riktigt trevlig kör genom en gammal skog Bois de Sart des Dames.

Hash run

Här och där härliga små stugor doldes bakom de vackert färgade höstlöv.

Maasmechelen Village

På lördagen var det dags för lite seriös shopping, var efter en timmes bilresa Lyx Designer Outlet i Maasmechelen Village uppnåtts.

Chic Outlet Shopping

Detta är ett mycket stort köpcentrum där butiker var belägna i Disney som radhus. Här hittar man alla de modemärken man kan tänka sig. Det fanns också ett par restauranger och en mycket stor parkeringsplats.

Mechelse Heide

Efter shoppingen beslöts att en förändring av åsikter var i ordning och en kort bilresa tog oss till nationalparken Hoge Kempen. Parken omfattar mer än 5000 hektar och sträcker sig över kommunerna Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk och As.

Mechelse Heide

Hoge Kempen är den största skog och naturreservat i Flandern. Omfattande tallskog omväxlande med lila blommande hedar. Stora sjöarna var kvar där sand och grus extraherades. De högsta "topparna", 100 meter högt, har magnifik utsikt.

Det är hem för många sällsynta och exceptionella djur. Möter en gasell är inte exceptionella och fjärilar gillar swallowtailfjärilen lyser upp sommaren. Särskilda invånare är den hala ormen, den antlion och Europeiska beewolf. Stora stenar och små block intyga att den senaste istiden och ge det hela en magisk känsla.

Vi tog en kortare promenad från Gateway Mechelse Heide, fel tid på året för att se färgerna på heden men definitivt en plats att besöka igen. Det finns miles av gång-och cykelvägar och dessutom parken kan nås från 5 olika riktningar genom särskilda gateways.

På vägen tillbaka flickorna missade lite shopping och vi stoppas av en av Bryssels största köpcentrum i Woluwe W Shopping på rue St Lambert. Jag antar att vi fick den sista parkeringsplatsen och det var helt fullt, men vad som väntar på en lördag eftermiddag. Det finns dock en tunnelbanestation nära Roodebeek station så att du inte behöver bilen om du inte har en hel del shopping att göra.

Ta din agenda och sätta en stor cirkel runt torsdagen den 3: e november. Den dagen den berömda Westvleteren Trappist kommer att finnas tillgänglig i snabbköpet. Första gången på livstid Westvleteren, eftersom innan du var tvungen att gå till klostret i Västflandern att få en låda med flaskor.

Westveleterwn

Det är ett begränsat erbjudande av en låda med 6 flaskor Trappist Westvleteren och 2 glas degustation för endast 25 euro. För att köpa denna begränsade utbudet, måste du använda en kupong som du hittar i vissa belgiska tidningar och tidskrifter: (De Standaard / Knack / Le Vif). Totalt 93.000 lådor kommer att säljas. Inkomsterna av detta exklusiva erbjudande går helt till ombyggnaden av Trappist Abbey i Westvleteren.

Tongerlo Prior Triple

Ölen här veckan är Prior Tongerlo Trippel 9% från Haacht Brewery. Det är en maltig blond Abbey öl med en bitter och lite torr smak. Detta var en ganska hygglig Tripel.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parker
  • Kultur, Serier
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drick; Prior Tongerlo Tripple 9%

Plats: Lyxig Designer Outlet i Maasmechelen Village (100km öster om Bryssel)

POI: Hoge Kempen National Park

 

Print Friendly
Det här inlägget postades i Weekly rapporter och taggad , , . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>