Vecka 33

Nr Gravatar

Det är höst och riktigt fint väder så en resa till landsbygden var på dagordningen i helgen.

Fête de la Pomme

Av en tillfällighet vi snubblat in i en Fête de la Pomme i den lilla byn Céroux, 40 km söder om Bryssel. Det färska äpplen och nypressade äppeljuice var till salu.

Efter det gick vi för en kör i skogen utanför byn. Det var en riktigt trevlig kör genom en gammal skog Bois de Sart des Dames.

Hash körningen

Här och där härliga små stugor doldes bakom de vackert färgade höstlöv.

Maasmechelen Village

På lördagen var det dags för några allvarliga shopping, efter en timmes bilresa Luxury Designer Outlet i Maasmechelen Village nåddes.

Chic Outlet Shopping

Detta är ett mycket stort köpcentrum där butiker var belägna i Disney som radhus. Här hittar du alla de modemärken man kan tänka sig. Det fanns också ett par restauranger och en mycket stor parkeringsplats.

Mechelse Heide

Efter shoppingen det beslutades att en förändring av åsikter var i ordning och en kort bilresa tog oss till Hoge Kempen nationalpark. Parken omfattar mer än 5.000 hektar och sträcker sig över kommunerna Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk och As.

Mechelse Heide

Hoge Kempen är den största skog och naturreservat i Flandern. Omfattande tallskog varvas med lila blommande hedar. Stora sjöarna lämnades kvar där sand och grus extraherades. De högsta "toppar", 100 meter hög, har en magnifik utsikt.

Det är hem för många sällsynta och exceptionella djur. Att möta en gasell är inte exceptionella och fjärilar som den swallowtailfjärilen lysa upp sommaren. Särskilda invånare är den hala ormen, antlion och bivarg. Stora stenar och små block intyga att den senaste istiden och ge det hela en magisk känsla.

Vi tog en kortare promenad från gateway Mechelse Heide, fel tid på året för att se färgerna på heden men definitivt en plats att besöka igen. Det finns miles av gång-och cykelvägar och dessutom parken kan matas från 5 olika riktningar genom särskilda gateways.

På vägen tillbaka flickorna missade lite shopping och vi stoppas av en av Bryssels största köpcentra i Woluwe W Shopping på rue St Lambert. Jag antar att vi fick den sista parkeringsplatsen och det var helt fullt men vad som väntar på en lördag eftermiddag. Det finns dock en tunnelbanestation i närheten Roodebeek station så att du inte behöver bilen om du inte har en hel del shopping att göra.

Ta din agenda och sätta en stor cirkel runt torsdag 3: e november. Den dagen den berömda Westvleteren Trappist kommer att finnas tillgänglig i snabbköpet. Första gången i livstid Westvleteren, för innan du var tvungen att gå till klostret i Västflandern för att få en låda med flaskor.

Westveleterwn

Det är ett begränsat erbjudande om en låda med 6 flaskor Trappist Westvleteren och 2 degustation glasögon för endast 25 euro. För att köpa denna begränsade utbudet, måste du använda en kupong som du hittar i vissa belgiska tidningar och tidskrifter: (De Standaard / Knack / Le Vif). Totalt 93.000 lådor kommer att säljas. Inkomsterna av denna exklusiva erbjudande går helt till återuppbyggnaden av Trappist klostret i Westvleteren.

Tongerlo Prior Trippel

Öl här veckan är Prior Tongerlo Triple 9% från Haacht Brewery. Det är en maltig blond Abbey öl med en bitter och lite torr smak. Detta var en ganska anständig tripel.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parker
  • Kultur, komiker
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drink; Före Tongerlo Trippel 9%

Plats: Lyx Designer Outlet i Maasmechelen Village (100km öster om Bryssel)

POI: Hoge Kempen National Park

 

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , . Bokmärk permalänk .