Vecka 34

Ingen Gravatar

Centrum för Europa? Bryssel ligger i en mycket central del av Västeuropa. Den har en enkel tillgång till kusten både i Belgien, Holland och Frankrike. Dessutom är det inte mer än tre timmars bilfärd att nå vindistrikt.

Bryssel i Europa

I veckan gjorde jag en affärsresa till Holland och stannade över i Scheveningen, bara 2 ½ timmars bilresa från Bryssel.

Scheveningen

Detta är en modern badort utanför Haag, som nås genom en 15 minuter med spårvagn. Jag hittade ett litet familjehotell ( Strandhotel ) i en gammal villa med en vacker utsikt över de öde stränderna. Strax ligger utanför Oostduinen, sanddyner som går nästan hela vägen upp till Amsterdam. Detta är ett trevligt område om du vill gå eller springa på morgonen eller varför inte hyra en cykel. Liksom många ställen här i Holland är det helt platt.

Sommaren är borta

I helgen hade vi planer på att gå ner till Frankrike och besöka Champagne-distriktet, men vi bestämde efter några överläggningarna för att ta ett regn check. Detta beror på den långa helgen i Belgien / Frankrike (Halloween :-)) med en massa människor som tar en längre paus och reser runt i dessa delar. Istället tog vi en 2 ½ timmars bilresa till Tyskland, där vi bodde över i Traben-Trarbach i Mosel-distriktet ( Hotel Trabener Hof ).

Traben-Trarbach

Här har vi tog tid för några vinprovning på en lokal Weingut Kaess ( Weingut-Kaess ), cykel utflykt till de närliggande Bernkastel-Kues och tillbaka längs den platta floden. Bernkastel är ganska turist men har en hel del vackra gamla byggnader i centrum.

Bernkastel-Kues

På vägen tillbaka har vi snubblade också in i Oktoberfest (de sista dagarna) på Brauhaus Kloster Machern ( Brauhaus Kloster Machern ) med alla de typiska ingredienserna som mat med en Maes (Machern båren förstås) och typiska musiken umpa umpa!

Brauhaus Kloster Machern

Klostret är känt att brygga en anständig tysk Bier (helvetet, dunkel och hefeweizen). Cykeln fick ganska full med proverna.

Gå längs Mosel

Dessutom fanns också tid för en lång 16K promenad på kullarna ovanför Mosel floden.

Tillade alla upp till en mycket trevlig och avkopplande helg, inte för mycket folk eller trafik, god mat och vackra hösten natur, vad mer kan man önska?

Riesel Hochgewächs

Ölet denna vecka är också en trippel som förra veckan Corsendonk Agnus Tripel 7,5% från Corsendonk Brewery.

Corsendonk Agnes Trippel

Det är en hoppy blond Abbey öl med en bitter och lite torrt men stark smak. Detta var också en ganska bra Tripel.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Drick; Corsendonk Agnus Tripel 7,5%

Plats: Moseldalen i Tyskland (250km öster om Bryssel)

POI: Bernkastel-Kuis (Tyskland)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>