Vecka 35

Ingen Gravatar

Denna vecka var höst semester för många i Bryssel, för andra fungerar som vanligt. Den gångna sommaren var som tur kvardröjande runt huvudstaden med temperaturer upp mot 20-talet. Det var fantastiskt för början av november där temperaturen den här tiden på året brukar vara i ensiffriga runt 5-10 grader. Några goda kommer ut av den globala uppvärmningen trots allt.

Bryssel Väder

Något annat slog Bryssel en brutal kraft i torsdags. Stormarknaden Colruyt hade långa köer av människor som väntar på att komma in, främst män med något desperat i deras ögon. De hade en underlig kupong såväl i sin hand.

Tyvärr var jag ute och reser den dagen, men övertygade min kära fru att göra en extra ansträngning. Först jagar den svårfångade kupongen runt Bryssel, kunde den bara finns i särskilda magasin. Till slut lyckades hon få tag på en. Nästa dag var hon en av de första i raden utanför närmaste butik. Dörrarna öppna och sedan var det en snabb körning till flaskan området men inget visade sig att kunna anslutas till kupongen. Plötsligt ett rop hördes från kassan registret och där det var riktigt staplade upp på en pall,

Westvleteren specialerbjudande

Ja, för första gången i historien nummer ett öl i världen Trappist Westvleteren 12 såldes i en begränsad erbjudande om en låda med 6 flaskor och 2 glas Degustation för endast 25 euro. Totalt 93 har 000 lådor snabbt sålde slut på ett par timmar. Inkomsterna av detta exklusiva erbjudande går helt till återuppbyggnaden av Trappist Abbey i Westvleteren.

Westvleteren XII

Jag fick en! Jag kommer att spara den för en regnig dag .....

Jag kan inte undgå att lägga märke alla baguetter som folk här brukar tugga på för lunch. Det har nämnts tidigare i min blogg, men jag beslöt att undersöka saken lite djupare. Baguette, hårt knaprig limpan vi för närvarande förknippar med Frankrike går enbart till den industriella revolutionen. Vissa historiker ens påstått att baguette inte är franska alls ... det uppfanns av bagarna i Wien. Steam / däck ugnar, som möjliggjorts genom vetenskapens framsteg, är nyckeln vid tillverkning av denna bröd. Däckugnar använda ånginsprutning, genom olika metoder, för att skapa den korrekta baguette. Ugnen är vanligen väl över 205 ° C (400 ° F). Ångan kan skorpan att expandera före inställning, vilket skapar en ljusare, mer luftig limpa. Det smälter även dextros på brödet yta, vilket ger en lätt inglasad effekt. En standard baguette har en diameter av ca 5 eller 6 cm (2 eller 2 ⅓ i) och en vanlig längd av ca 65 cm (24 tum), även om en baguette kan vara upp till en meter (39 tum) lång. Den "baguette de tradition francaise" tillverkad av vetemjöl, vatten, jäst, och vanligt salt.

Jag hittade också en rolig historia om att baguette sades ha uppfunnits under Napoleons ryska fälttåg, när han beställde en ny form av bröd som kan göras ner sina truppers byxben! Hur som helst det är den mest populära lunch mellanmål här i Bryssel och naturligtvis ibland med några frites på sidan. Det finns små butiker i varje hörn sälja bröd med olika uppslag.

Westmalle Trippel

Ölet denna vecka är inte ovan nämnda men en annan Trappist och en trippel Westmalle 9,5%. Liksom många trippel det är en komplex öl med en fruktig doft och en doft av hopp. Det finns en liten bitterhet med en lång eftersmak och ganska behaglig att dricka.

T han Westmalle Tripel kallas "Mother of all tripels". Denna typ av öl först bryggs i Westmalle Abbey i 1934 när den nya bryggningen hallen togs i bruk. Den nuvarande formel har stannat praktiskt taget oförändrad sedan 1956, alltså mer än 50 år.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Trappist Westmalle Triple 9,5%

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>