Vecka 39

Ingen Gravatar

Ja, vi fick äntligen en regering här Belgien och efter en rekord 541 dagar Premier svors i. Låt oss se hur Mr Elio de Rupo, den första fransktalande premiär i år, kommer att hantera detta och framför allt den flamländska delen där endast 29% stöder honom.

Justice Palace

Ännu en vecka en turné i Bryssel stod på dagordningen. Den här gången kommer jag att ta dig genom en välkänd shoppinggata och några gamla delar av staden också. Föreslår att du börjar i mitten av Avenue Louise och går mot staden och rättvisa Palace. Gatan är en stor stråk och det är mycket lång, 2,7 km från Louis Square till Bois de la Chambre. Gatan var ursprungligen tänkt att bli en riktig monumental väg men under hårt motstånd från staden Ixelles omfattningen av projektet reduceras avsevärt. Detta nu också står för den märkliga uppdelningen av Ixelles kommunen i två delar. Under den nazistiska ockupationen Gestapo tog uppehållet i ett par byggnader längs allén och området var inte särskilt populärt för uppenbara skäl. Idag finns det ett par landmärken som den högsta kontorsbyggnad i Bryssel Louise Towers, Louise torget en viktig knutpunkt för tunnelbanan och spårvägen 94, löper hela längden av Avenue Louise och Kungsträdgården som ligger nära Ixelles dammarna för att bara nämna några av de punkter av intresse. Om du är intresserad av Art Nouveau, varför inte kolla in Victor Hortas unika mönster, som i Hotel Tassel (Rue Paul Émile Janson 6) och Solvay hus (Avenue Louise 224) i närheten. Båda byggnaderna är listade som Unesco World Heritage monument.

Hotel Tassel

Allén Louise har lite fashionabla shopping, särskilt mellan Stefania och Louise torget hittar du massor av butiker. Det finns två fina gator på vänster sida där du hittar flera restauranger och barer inklusive några små specialbutiker.

På Louis Square fortsätter över R20 och youwill snart att se Justice Palace till vänster. Gå förbi den och nu har du en fin utsikt över staden från toppen av torget. Ta hissen ner och gå rakt, ta en vänster på Hoogstraat. Här hittar du flera små barer och restauranger, gå ett par kvarter ner på gatan (glöm inte väggmålning på höger sida) och sväng höger vid Vossenstraat, gå ner till Vossenplein och loppmarknad. Här kan du njuta av några second hand shopping. Detta är sannolikt lite billigare än på Av. Louise jag föreställer mig. Efter turen på marknaden, gå tillbaka och ta en rätt på Blaesstraat, den antika gatan, där du hittar några fantastiska saker.

Ta din tid och njuta, kommer du troligen hitta något som passar i ditt hus eller i trädgården. Fortsätt rakt fram och du kommer snart att nå en intressant minnas de gamla Bryssel stadsmuren. På båda sidor om huvudgatan har två delar av den gamla muren återställts.

En del av stadsmuren

Bryssel hade ursprungligen två uppsättningar av väggar första ringen byggdes i början av 13-talet men staden växte snabbt och en andra större ring startades 1356. Mellan 16: e -18: e-talet ringarna avvecklats, men kan fortfarande ses på vissa ställen runt om i staden.

Restaurant Le Estrille

Gå tillbaka och runt bensinstationen till vänster och följ sedan den lilla gågatan Rollebeek upp till Sablon. På vägen upp på höger sida, hittar du den äldsta restaurangen i Bryssel, Le Estrille från år 1587. På denna charmiga gatan hittar du massor av restauranger och barer inklusive några choklad butiker högre upp i rondellen.

Notre-Dame du Sablon

Nu är du är i Sablon området med den magnifika kyrkan framåt. Under helgerna kan du njuta av antikmarknaden precis framför kyrkan. Det finns också en galleria där du kan hitta några mer exklusiva presenter till jul.

Här promenad slutar.

Leffe bår Noel

Öl, ja denna vecka också. Eftersom det är juletid jag kommer att ha en smak av några av de många speciella brygger för säsongen. En välkänd man är Leffe Bier de Noel 6,6%. Det är en mörk öl söt, nötig och maltig, som jag var trevlig förvånad med och det är ganska bra. Självklart Jag gillar vanligtvis mörkare och sötare öl så det inte kom som en fullständig överraskning.

Nostradamus

Jag smakade också Nostradamus 9,5% från La Caracole bryggeriet Pochenellekelder. När vi har gäster, inkluderar en stadsrundtur oftast ett besök i denna fina anläggning. Ölet var inte så bra, det var alldeles för bitter för min smak även om det hade någon intressant smak av frukt, malt och kryddor.

C oming veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Leffe Bier de Noel 6,6% och Nostradamus 9,5%

Plats, en annan stadsrundtur i Bryssel

Poi: Lägg Sablon, Avenue Louise

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>