Vecka 40

Ingen Gravatar

Förra veckan (Dec 6: e) var Saint Nicholas Day en folkfest i många katolska länder med sitt ursprung från tidigt 4: e talet.

St Nicholas

Helgonet (biskop av Myra från Grekland idag i Turkiet) skulle lägga mynt i dina skor om du lämnade dem utanför din dörr. Så gåvan föra traditionen startade och Saint Nicholas senare blev en förebild för Santa Claus. Saint Nicholas är skyddshelgon för seglare, köpmän, tjuvar, barn och studenter i olika länder, särskilt i de östra delarna av Europa.

Legends of St Nicholas

Det finns flera legender kring Saint Nicholas den mest kända är denna: en fattig man hade tre döttrar, men kunde inte råd med en riktig hemgiften för dem. Detta innebar att de skulle förbli ogift och förmodligen i brist på andra möjliga sysselsättning, måste bli prostituerade. Utfrågning av den stackars mannens svåra situation beslutade Nicholas för att stödja honom, men är alltför blygsam för att hjälpa mannen offentligt, gick han till sitt hus i skydd av natten och kastade tre plånböcker, en för varje dotter, fylld med guldmynt genom fönsteröppningen i mannens hus. En variant av denna historia var att en av de plånböcker kastades ner i skorstenen. En av döttrarna hade precis tvättade hennes strumpor på kvällen och hängde dem över glöden för att torka. Väskan av guld föll i strumpan. Så nu vet vi alla sanna historien om Santa Claus med skorstenen och strumpor, men hur renens?

Julmarknader börjar dyka upp överallt. Det är en stor sak även här i Bryssel. Det finns flera sådana runt om i staden, till exempel den kommande helgen försöka hitta din väg till Place Jourdan och titta själv. Det är tänkt att vara en ganska trevlig en. Det finns också en stor marknad tält på Place Flagey och runt Bourse du hitta en hel del av marknadens skjul. Den vanliga grejer är till salu och du kan värma dig med Glühwein medan du strosa runt på marknaden för vissa julklappar kanske.

Daffodil i december!

Under en promenad i helgen såg vi även blommande påskliljor i gräset, det är den globala uppvärmningen för dig.

Santa med vänner

En annan julöl denna gång från en hundra år gammal bryggeriet John Martin i Genval söder om Bryssel. Bryggeriet var lösa i Belgien år 1909, av den berömde brittiske bryggmästare John Martin som sade: "bara finsmakare kan uppskatta öl som mitt». Den tillhör Scottish-Newcastle grupp som har några kända öl i sin samling som Timmermans Lambic, Guinness, Kilkenny och cider som Magners.

Gordon X-Mas Ale

Gordon X-Mas öl är en engelsk Strong Ale med en mycket söt karamell smak. En mörk och rik kropp med en kryddig och fruktig smak. Lite för söt för min smak men definitivt en värmande jul drink.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Gordon X-Mas Ale 8,8% 

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>