Vecka 43

Ingen Gravatar

Ännu ett år, ett annat land och en annan stad, 2011 var en ny och intressant upplevelse för mig och min hustru. Året i Bryssel och Belgien har varit mycket positiv.

Grand Place på kvällen

Den nyårsfirande var ganska traditionellt här och vi hade några vänner från Sverige över till ansluta sig till oss.

inbäddad i Embedded Video

Ladda ner Video

Om du vill se några allvarliga fyrverkerier titta på detta från London.

inbäddad i Embedded Video

YouTubes Direkt

Vi gjorde en stadsrundtur och såg några av de traditionella sevärdheterna besökte restauranger och pubar där vi hade carbonade Flandern (flamländska beefstew i öl) på Le Cirio,

Le Cirio

Moules Frites på Chez Leon och öl på Poechenellekelder, Bon Vieux Temps, Le Bier Circus för att nämna några.

Gaston och min fru

Jag fick äntligen se den belgiska Comic Strip Center (Rue de Sables 20).

Belgiska Comic Strip Center

Museet är inrymt i en pärla i jugendstil med stora mästaren själv Victor Horta (1906). Här besökaren får en grundlig syn på den tecknade serien industrin i Belgien med sin långa historia.

Lucky Luke och min fru

Naturligtvis klassiker som Tintin, Lucky Luke och Smurfarna är alla att se. Det fanns också en intressant utställning om den rumänska tecknade serien historia. En stor bokhandel, café och en liten utställning i Art Nouveau kan besökas.

Tintin

Inte långt från museet är ett av Bryssels välkända krogar Le Bier Circus (www.bier-circus.be) belägen en anläggning väl värt ett besök.

Le Bier Circus

Du hittar en omfattande meny av öl som täcker Lambic, Geuze, Kriek, framboise, Faro, Trappist, Witbier, Oud Bruinen, honung öl och flera blondiner. Ölet menyn finns också en kort vidare under smaken som hjälper dig att välja.

Om du är hungrig och allt är stängt finns det alltid en Pizza maskin, helt automatiskt. Jag hittade en i Luxemburg järnvägsstationen.

Automatisk maskin pizza

På öl Circus jag testade "Avec les Bons Vœux de la Brasserie Dupont" 9,5% av den längsta ölet namn jag har stött på Sofar. Det betyder lyckönskningar från Dupont bryggeri. Den Bons Vœux är en blond topp jäsning öl med jäsa i flaskan.

Bons Vœux

Sedan 1970 har bryggeriet blivit brygga en speciell öl för att ge så en ny år förekommer till sina bästa kunder. Detta Bons Vœux är kopparfärgad blond, har smaken en fin beska, fruktig och mild. Det var ganska bra.

Oerbeer

Nästa gång det är Oerbier 9% betyder original från våren och kommer från De Dolle bryggeri. Denna öl har bryggts i liten skala (5 liter). Oerbier bryggs från inte mindre än 6 malt. Efter ett par år Oerbier smakar det har blandats med vin ... Den lilla person på glasögonen är Oerbier mannen, en enkel varelse som har en bryggerier gaffel i sin högra hand, symboliserar arbete och vetenskap, men ser till den andra sida, resultatet av allt detta, glas (Oer) öl. Konstverket på affischen är en wallpainting som finns i Spanien. Ölet är mörkt brun på den söta sidan men med en blommig smak som jag inte gillar. Det finns i additiono viss bitterhet med smak av hop och kryddor.

2012 har bara börjat och jag ser verkligen fram emot nya och spännande upplevelser.

Kommande veckor:
• EU har fortsatt
• I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
• Mer fisk och skaldjur
• Ost
• Parker
• Kultur, underhållning
• Markets
• Politik

Fakta i veckan,

Dryck, Avec les Bons Vœux de la Brasserie Dupont 9,5%, Oerbier 9%

Plats, Le Bier Circus (Rue de l'Enseignement, 57)

POI: Belgiska Comic Strip Center (Rue de Sables 20)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>