Vecka 4

Ingen Gravatar

Denna vecka är jag en gräs-änkling, så jag hade mer arbete än vanligt. Men jag passade på att testa vår nya cykel och gick en tur runt Ixelles dammar och in i parken Bois de la Chambre ett passande namn på denna naturlig förlängning av den stora rekreationsområde La Forêt de Soignes söder om staden. Den har också en vacker damm med en liten ö och en restaurang. Även om vädret inte var särskilt bra det var mycket folk i parken.

Utflykten följdes av en söndagssteken på en pub nära Ixelles dammarna. Denna påminde mig om åren i Storbritannien. Mer eller mindre varje söndag tog vi en tur till landet, gick för en trevlig promenad och efteråt vi njöt en pub lunch varje gång på olika platser. Denna speciella ett är De Valera s Irish Pub. Det var trevligt och vänlig och steken (idag rostbiff) var inte dåligt alls. Skålen serverades med alla de vanliga tillbehör och NO pommes frites! Tack för det.

Denna vecka fick jag en varning, en stor röd lapp på en av de soppåsar, fel innehåll. Det är faktiskt mycket allvarligt och om du inte ser upp kommunen kan bötfälla dig. I detta fall väskan innehöll något frigolite men de ville inte berätta för mig vad jag ska göra med det. Vita väskor är för något återvinning saker (mat etc.), blått är för metallen plus förpackningsmaterial av papper för mat och slutligen gula väskor är för tidningar, papper lådor och omslag. Glas ska sättas i separata seminstationer i grannskapet.

Del tre: lokalisering

Min ambition är att lära känna belgare genom att äta deras mat och dricka sitt öl. Så vi slog Place Jourdan och den världsberömda French Fries plats Mansion Antoine. Här min fru hade hennes första "riktiga" pommes alla pommes. Den belgiska pommes frites är speciella och de friteras två gånger för att göra dem perfekt.

Anders äter den pommes frites

De pommes frites serveras i en strut med majonnäs till exempel. Okej, de var bra, inte för stora, inte för små och mycket krispiga.

Dessutom är de serveras med en stor variation av olika såser. Linjen var lång, ibland mycket lång, men det finns en hel del av dessa vagnar (frietkots) alla över Bryssel, om du inte kan vänta på denna speciella en som är. Ja, de till och med ett museum till ära sin älskade pommes frites.

Så låt oss gå över till öl i veckan. Jag bestämde mig för att ta på en av specialerbjudanden, inte en Trappist den här gången. Mitt val denna vecka är en Duvel. Ölet kommer från en familj som ägs flamländsk bryggeri Duvel Moortgat Brewery, som grundades 1871. Djävulen (Duvel) är en översättning av denna starka gyllene pale ale.

Duvel - Djävulen

Det är allvarligt starkt 8,5%. Den ursprungliga jästen är tänkt att komma från Skottland omkring världskriget 1. Under en period av ekonomiska svårigheter bryggeriet gjorde också Tuborg, den berömda danska öl. Jag gillar Duvel med sin torrhet och bitterhet men ändå med en söt smak. Sammantaget gör ölet en trevlig törstsläckare. Den har en unik position bland de belgiska speciella öl. Dess glas är vackert och perfekt för att innehålla doften av detta rika dryck. Prova det som en aptitretare!

Belgien är en monarki och kungen är kung Albert II. Han är också statschef. Kungen är gift och har tre barn. Kungliga slottet i Bryssel är en vacker byggnad och en populär turistattraktion också, speciellt under sommaren efter det nationella semester när det kungliga palatset i Bryssel är öppet för allmänheten. Det är då möjligt att beundra den prestigefyllda statliga rummen lastade med historien. Denna tur finns tillgänglig fram till början av september.

Kungliga slottet i Bryssel

Nästa vecka kommer det att finnas en hel del reser på mitt schema, men jag ska göra mitt bästa för att fortsätta mina utforskningar i Bryssel.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik, http://lerecorddumonde.be/~~HEAD=NNS I Bryssel en klocka räknar ner för ett land utan regering. (Irakiska håller posten)

Fakta i veckan,

Dryck, Duvel, 8,5% special öl

Livsmedel, pommes frites

Plats, Mansion Antoine, den berömde franske Fries plats

Point Of Intressen: Kungliga slottet i Bryssel

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>