Vecka 44

Ingen Gravatar

Det är skönt att ha gäster och att se över platser som Brygge. Den 60 minuter med tåg från Bryssel tar dig till en av de mest populära turistattraktioner i Belgien. Allt ligger inom gångavstånd från järnvägsstationen.

Minnewater

En kort promenad tar dig till Minnewater som brukade vara bryggan av pråmar eller båtar spår som gav en regelbunden förbindelse mellan Brygge och Gent. Idag är det en av Brygge mest romantiska vackra platser.

Begijnhof

Lika atmosfären, men av en helt annan karaktär, är Beguinage. Även om "Princely Beguinage tio Wijngaarde", grundat 1245, är inte längre ockuperat av Beguines, utan av nunnor av beställa av Saint Benedict, kan du fortfarande en utmärkt bild av vad det dagliga livet såg ut i det 17th århundradet.

Inte långt från Begijnhof är den enda bryggeriet i Brygge CityCenter den välkända Halvera Maan. De har en trevlig tur som ger en intressant inblick i bryggeriet.

Brewery "De Halvera Maan (The Half Moon) kan gå tillbaka på en mycket lång historia. Redan år 1564 staden registret nämner förekomsten av bryggeriet "Die Maene" (The Moon) på Walplein.
År 1856 Leon Maes, även känd som Henri I, blir ägare av fastigheten. Efter Henri I: s död 1867 tog hans söner Henri II och Achère över bryggeriet. Under den industriella revolutionen Henri åkte till England för att lära sig om den senaste tekniken för att kunna tillämpa det i Brygge. Han byggde en engelsk maltery och ugnen och började bryggerier "engelsk stil" Öl som tjock och blek-öl.

Poster

Genom den andra familjemedlemmar Henri III och IV bryggeriet fortsätter att utvecklas. Dotter till Henri IV Veronique tog över på 80-talet och hon lanserat en ny öl. Ölet var lite starkare än andra och det är därför det fick avsatt namnet "straffe Hendrik (Strong Henri). År 2005 sonen tog över och återupplivade bryggeriet kraftigt och lanserade den prisbelönta Brugse Zot.

Efter en smak av öl föreslår jag en strol ett par block för att ta en närmare titt på de berömda fattighus.

Almshus

Dessa 14: e talet bostäder var välgörande institutioner, ibland som
upp av gillen att inkomma med sina äldre medlemmar, ibland som inrättades genom
änkor eller väl att göra borgare som ville se sin plats i
himlen. För detta ändamål, måste varje uppsättning almshus egen kapellet där
de åkande i fattighus skulle förväntas skicka sina
böner tack upp till himlen.

Vandringen fortsätter mot Markt och Burg Square och på vägen passerar man denna magnifika byggnad.

St Johns Hospital

Den tidigare Hospital of Saint John (13: e-14th århundradet) har en stolt åtta sekellång historia. De äldsta dokumenten kan dateras tillbaka ända till 12-talet! Här nunnor och munkar tog väl hand om pilgrimer, resenärer och sjuka.

Burg kvadrat

Burg är den mest majestätiska torget i staden. Så ta dig tid att beundra dess storhet. Huvudbyggnaden är City Hall (1376-1420), en av de äldsta stadshus i Benelux-området.

Det finns gott om restauranger och barer, hade vi en bit på Maximilian van Oostenrijk (Wijngaardplein 16). En underbar restaurang med god service och mat. Jag hade Waterzooi med kyckling. Det är en traditionell maträtt från Flandern. En gryta gjord av fisk eller kyckling, grönsaker, inklusive morötter, purjolök och potatis, örter, ägg, grädde och smör.

Waterzooi kyckling

Jag har redan smakat på öl från de Halvera Maan bryggeri.

Tripel Karmeliet

Istället går jag till en Tripel Karmeliet 8% en Abbey Tripel från Bosteels bryggeri, en blond och ganska mjuk smak. Det är en riktigt trevlig och välbalanserad Tripel erfarenhet.

Judas

Utöver detta test varför inte prova Judas 8% från Alken-Maes (Heineken bryggeriet). Detta är en belgisk strong ale med en söt och något bittery smak. Det är ganska bra och mycket bättre än förväntat från en stor bryggeri som Heineken.

Kommande veckor:
• EU har fortsatt
• I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
• Mer fisk och skaldjur
• Ost
• Parker
• Kultur, underhållning
• Markets
• Politik

Fakta i veckan,

Dryck, Tripel Karmeliet 8%, Judas 8%

Mat: Waterzooi kyckling

Plats, De Halvera Maan bryggeri Maximilian van Oostenrijk Restaurant (Bruges)

POI: Begijnhof, Minnewater, St Johns Hospital (Bruges)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>