Vecka 5

Ingen Gravatar

Det är lite sent med den här uppdateringen, men jag har varit upptagen reser utanför Bryssel. Nästa vecka är jag av skidor, tar en paus i Norge (som faktiskt är den här veckan :-)). Du kommer att få dig några uppdateringar ändå.

Förresten, har jag några problem med trottoarerna i Bryssel. Ja, de är i riktigt dåligt skick i hela staden. Plattorna är lösa, trasiga och det finns stora hål överallt. Inte en stor sak du kanske tror, ​​men eftersom det är samma dåligt skick överallt, så börjar man undra. Jag har inte hittat någon förklaring mer än att det finns en hel del ombyggnadsarbeten pågår överallt och det faktum att inte många betalar någon lokal skatt. Det är inte så här i andra stora städer, denna brist på underhåll.

Placera kunglig

Det finns många fina byggnader i Bryssel, som Place Royal, var torget den viktigaste marknadsplatsen tills Palace of Coudenberg brändes ner 1731. Det var efter detta bygga som en kopia av plats Royal i Reims. Den huvudsakliga byggnad på torget är kyrkan Saint Jacques-sur-Coudenberg. På den västra sidan av torget är huvudbyggnaden Royal Museums of Fine Arts i Belgien. The Palace of Justice är söder om torget, och Bryssels rådhus ligger väster om torget. I mitten av Place Royale är en staty av Godfrey av Bouillon, ledare för den första korståg i 1096, rida på häst.

EU är överallt, som man kan förvänta sig. Huvudstaden i EU har många institutioner som parlamentet, tidigare beskrivits. Naturligtvis finns det också någon form av regering, uppmanade rådet består av de 27 ledarna för EU-länderna. Rådet är det viktigaste beslutsfattande organ inom Europeiska unionen. Ministrarna i medlemsstaterna möts inom Europeiska unionen. Beroende på vilken fråga på dagordningen, kommer varje land representeras av ministern med ansvar för det ämne (utrikespolitik, finans, sociala frågor, transport, jordbruk, etc.). Ordförandeskapet roterar var 6 månader. Sista perioden ordförandeskapet var att hålla med, ja Belgien landet utan en regering (hur fungerar det?). Nu Ungern innehar ordförandeskapet under första halvåret 2011. Huvudkontoret ligger i

Consilium

Rådets byggnad

byggnaden Justus Lipsius vid Schuman rondellen.

Efter alla Pommes Frites förra veckan, kommer jag ta det lugnt med livsmedlet och förbereda mig för några allvarliga belgisk mat inom en snar framtid. En sak jag märkt är det franska och tyska inflytandet. Många restauranger har franska kvalitetsviner och tyska storlek på portioner.

Rochefort Trappist no 10

När det gäller detta veckorna öl, bestämde jag mig för att gräva djupare in i Rochefort Trappist, top of the line drycken med nr 10. Detta öl har alltid haft mycket höga poäng och det är verkligen något utöver det vanliga. Det är nära till Westvleteren i kvalitet, men inte riktigt göra det hela vägen. Ölet är mörkt med en mycket rik komplex smak (som de flesta Trappist öl). Alkoholen nivå är 11,3%! Ja, det är en hel del% för pengarna. Min rekommendation är att spara denna underbara öl till slutet av kvällen.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader

Fakta i veckan,
Dryck, Rochefort Trappistes 10, 11,2%, en mörk Trappist öl, nära toppen av listan
Mat, franska kvalitetsviner och tyska storlek delar
Plats, Place Kungliga
Point Of Intressen: Justus Lipsius, maktens centrum

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>