Vecka 5

Ingen Gravatar

Det är lite sent med denna uppdatering, men jag har varit upptagen reser utanför Bryssel. Nästa vecka är jag av skidåkning, tar en paus i Norge (som är faktiskt denna vecka :-)). Du kommer att få dig några uppdateringar ändå.

Förresten, har jag vissa problem med trottoarerna i Bryssel. Ja, de är i riktigt dålig form över hela stan. Plattorna är lösa, trasiga och det finns stora hål överallt. Inte en big deal du kanske tror, ​​men eftersom det är samma dåliga skick överallt, så börjar man undra. Jag har inte hittat någon förklaring mer än att det finns en hel del återuppbyggnadsarbetet pågår överallt och det faktum att inte många betalar någon lokal skatt. Det är inte så här i andra storstäder, denna brist på underhåll.

Placera Kungliga

Det finns en hel del fina byggnader i Bryssel, liksom Place Royal, var torget den viktigaste marknadsplatsen tills palatset Coudenberg brann ner 1731. Det var efter att bygga ut en kopia av Place Royal i Reims. Den huvudsakliga byggnaden på torget är kyrkan Saint Jacques-sur-Coudenberg. På den västra sidan av torget är huvudbyggnaden på Royal Museums of Fine Arts i Belgien. The Palace of Justice är söder om torget, och Bryssels rådhus är väster om torget. I centrum av Place Royale är en staty av Godfrey av Bouillon, ledaren för det första korståget år 1096, rida på hästryggen.

EU är överallt, som man kan förvänta sig. Huvudstaden i EU har många institutioner som parlamentet, tidigare beskrivna. Naturligtvis finns det också någon form av regeringen, som kallas rådet består av de 27 ledarna för EU-länderna. Rådet är det viktigaste beslutsfattande organet i EU. Ministrarna från de medlemsstater möts inom Europeiska unionen. Beroende på vilken fråga på dagordningen, kommer varje land representeras av ministern med ansvar för att ämne (utrikespolitik, finans, sociala frågor, transport, jordbruk, etc.). Ordförandeskapet roterar varje 6 månader. Senaste tiden ordförandeskapet var att hålla med, ja Belgien landet utan regering (hur fungerar det?). Nu Ungern innehar ordförandeskapet under första halvåret 2011. Huvudkontoret är beläget i

Consilium

Rådet byggnaden

byggnaden Justus Lipsius vid Schuman rondellen.

Efter alla pommes frites förra veckan, kommer jag ta det lugnt med livsmedlet och förbereda mig för några allvarliga belgisk mat i en nära framtid. En sak jag har märkt är det franska och tyska inflytandet. Många restauranger har franska kvalitetsviner och tyska storlek portioner.

Rochefort Trappist nej 10

Beträffande denna vecka öl, bestämde jag att gräva djupare i Rochefort Trappist, top of the line drycken med nr 10. Denna öl har alltid haft mycket höga poäng och det är verkligen något utöver det vanliga. Det är nära till Westvleteren i kvalitet men inte riktigt göra det hela vägen. Ölet är mörk med en mycket rik komplex smak (som de flesta trappistöl). Alkoholen nivå är 11,3%! Ja, det är en hel del% för pengarna. Min rekommendation är att rädda denna vackra öl till slutet av kvällen.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader

Fakta i veckan;
Drink, Rochefort Trappistes 10, 11,2%, en mörk Trappistrutten, nära toppen av listan
Mat, franska kvalitetsviner och tyska storlek delar
Plats; Place Kungliga
Intressepunkt: Justus Lipsius, maktcentrum

Print Friendly
Det här inlägget postades i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>