Vecka 5

Ingen Gravatar

Det är lite sent med denna uppdatering, men jag har varit upptagen med att resa utanför Bryssel. Nästa vecka är jag av skidåkning, tar en paus i Norge (som faktiskt är den här veckan:-)). Du kommer att få dig några uppdateringar ändå.

Förresten, jag har lite problem med trottoarer i Bryssel. Ja, de är i riktigt dåligt skick i hela staden. Plattorna är lösa, trasiga och det finns stora hål överallt. Inte en stor sak som du kanske tror, ​​men eftersom det är samma dåliga skick allt, då du börjar undra. Jag har inte hittat någon förklaring mer än att det finns en hel del återuppbyggnadsarbetet pågår överallt och det faktum att inte många betalar någon lokal skatt. Det är inte så här i andra storstäder, denna brist på underhåll.

Placera Kung

Det finns många fina byggnader i Bryssel, liksom Place Royal, torget var den viktigaste marknadsplatsen tills Palace of Coudenberg brändes ned 1731. Det var efter att bygga ut som en kopia av Place kungligt i Reims. Den huvudsakliga byggnaden på torget är kyrkan Saint Jacques-sur-Coudenberg. På den västra sidan av torget är huvudbyggnaden på Royal Museums of Fine Arts i Belgien. Justitiepalatset är söder om torget och Bryssels stadshus ligger väster om torget. I centrum av Place Royale är en staty av Gottfrid av Bouillon, ledaren för det första korståget år 1096, ridande till häst.

EU är överallt, som du kan förvänta. Huvudstaden i EU har många institutioner som parlamentet, tidigare beskrivna. Naturligtvis finns det också någon form av regering, uppmanade rådet består av de 27 ledarna för EU-länderna. Rådet är det viktigaste beslutsfattande organ inom Europeiska unionen. Ministrarna i medlemsstaterna möter inom Europeiska unionens råd. Beroende på vilken fråga på dagordningen, kommer varje land representeras av ministern med ansvar för denna fråga (utrikespolitik, ekonomi, sociala frågor, transport, jordbruk, etc.). Ordförandeskapet roterar varje 6 månader. Sista perioden ordförandeskapet var hållen vid; ja Belgien landet utan en regering (hur fungerar det?). Nu Ungern innehar ordförandeskapet under första halvåret 2011. Huvudkontoret ligger i

Consilium

Rådsbyggnaden

byggnaden Justus Lipsius vid Schuman rondellen.

Efter alla Pommes Frites förra veckan, kommer jag ta det lugnt med livsmedlet och förbereda mig för några allvarliga belgisk mat inom en snar framtid. En sak som jag märkt är de franska och tyska inflytandet. Många restauranger har franska kvalitet och tyska storleken på delar.

Rochefort Trappist nr 10

När det gäller detta veckor öl, bestämde jag mig för att gräva djupare i Rochefort Trappist, top of the line drycken med nr 10. Detta öl har alltid haft väldigt höga poäng, och det är verkligen något utöver det vanliga. Det är nära till Westvleteren i kvalitet, men inte riktigt göra det hela vägen. Ölet är mörkt med en mycket rik komplex smak (som de flesta trappistöl). Alkoholnivån är 11,3%! Ja, det är en hel del% för pengarna. Min rekommendation är att spara denna härliga öl till slutet av kvällen.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader

Fakta i veckan;
Drick; Rochefort Trappistes 10, 11,2%, en mörk Trappist öl, nära toppen av listan
Livsmedel; Fransk kvalitet och tyska storlek delar
Plats; Placera Kung
Besöksmål: Justus Lipsius, maktcentrum

Print Friendly
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , , . Bokmärk den permalänk .