Vecka 48

Ingen Gravatar

Bryssel i kylan ...

Det kalla vädret slog Bryssel som det gjorde med resten av Europa, ingen utväg för oss. Temperaturerna är fortfarande långt under -10 under natten, vilket var något oväntat. Normalt är mellan 1-6 grader över noll.

Bryssel Väder

Det ger oss en perfekt tillfälle att besöka några av de många museerna här i Bryssel.

Museum of Natural Science var först på dagordningen. De har en permanent utställning med markbundna mineraler, mollusker, skaldjur, insekter etc. Dinosaur Gallery, med mer än trettio kompletta skelett och många fragment dinosaurie är den största dinosaurie utställningen i Europa. The Gallery av Evolution är unik i Belgien! Inte mindre än 600 fossiler och 400 utställningar djur berättar om djurets biologiska mångfalden genom åren.

Iguanodon

Museet grundades 1846 och strax efter 1878, den största fyndet av Iguanodon fossiler (dinosaurier) hittills inträffade i en kolgruva i Bernissart i Belgien. Minst 38 Iguanodon individer upptäcktes, varav 30 (fullständiga skelett) finns utställda sedan 1882. De var ganska stora varelser 10-13m och vägde upp till 3 ton. Sedan 2007, är en helt renoverad och förstorad dinosaurie hall 4.580 m² största dinosaurie hallen i världen. Detta är definitivt värt ett besök och är mycket imponerande. Hela museet är trevligt, informativ och en dag här är väl spenderade.

Oldies men Goldies

Nästa museum besökte var Autoworld, en annan mycket imponerande utställning i Bryssel. Autoworld är en vintage bil museum och ligger i Jubilee Park precis till höger om bågen nedanför.

Den Triumphal Arch 1905

Den har en stor och varierad samling av 350 gamla bilar, europeiska och amerikanska bilar från slutet av 19th century fram till sjuttiotalet. Det sägs vara en av de största presentationen av gamla timers i världen åtminstone i Europa ändå.

De Dion-Bouton 1912

Utställningslokalen finns bilar som den ovan eactly 100 år gamla och även Minervas sådana modeller som 1928 Bentley, en 1930 Bugatti och en 1930 Cord, och flera limousiner som tillhörde den belgiska kungafamiljen. Detta var en mycket lärorik besök där du kan följa historien om bilen eftersom dess tidiga dagar. Museet är öppet alla dagar i veckan.

Sainte-Catherine plats

Till lunch åkte vi till Place Sainte-Catherine, är det ibland kallas den gamla fiskmarknaden. Dess kajer, som fylls med fiskebåtar under de första dagarna kommer du att hitta idag diverse fisk handlare och restauranger som de senaste påminnelser av den ursprungliga aktiviteten som finns på detta torg. Dessa dagar är det omgivet av några av de bästa fiskrestauranger i staden. Men inte på vår meny i dag eftersom vi hört talas om en Gourmet Burger plats, Ellis.

Ellis Gourmet Burger

De tjänar perfekta hemgjorda hamburgare i alla former och former, inklusive de med lamm, kyckling och lax. Trevligt ställe, snabb service, bra priser och mycket goda hamburgare.

Efteråt var vi svältfödda på godis, genom rekommendationen besökte vi en plats med läckra bakverk Fabrice Collignon i Ixelles.

Fabrice Collignon

Jag kommer inte nämna något om banan öl kvar från förra veckan. Gud hjälpe mig ingenting att skriva om! Men Ellis hade jag en Maredsous Blont 6% med hamburgare. Detta är en bärnstensfärgad öl. Det påminner mig om Leffe och Grimbergen Blond. Det är snarare behagligt med en söt eftersmak.

Maredsous

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Drick; Maredsous Blont 6%

Mat: Burgers, bakverk

Plats, Ellis Gourment Burger, Place Sainte-Catherine 4, www.ellisgourmetburger.com;   Fabrice Collignon, Chaussée de Waterloo, 587, www.fabricecollignon.be

POI: Autoworld, Museum of Natural Science

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>