Vecka 50

Ingen Gravatar

Förra veckan var Valentine då blommor, kort och presenter sändes för att fira dagen för kärlek. Saint Valentine, i en av många legender, var en präst i Rom som i hemlighet gift älskare. Innan han blev dödad att han skrev ett kärleksbrev till dotter till fångvaktaren och undertecknade det din Valentine. Traditionen att fira din älskade februari den 14: e startade under 19-talet i USA och blev snabbt en stor successaround världen.

Valentine par, bättre en kyss i skogen sedan tio på din hand!

Men jag missade det på grund av resa men å andra sidan, i min mening, är Valentine och nyårsafton för den delen för amatörer.

Jordekorre

I skogen här i Belgien ser vi detta små djur som körs överallt. I Storbritannien såg vi främst de Grå ekorrar (ursprungligen från Nordamerika) och i Sverige har vi fortfarande har den röda ekorren eller europeiska ekorre.

Breugel linjen Pajottenland

Vi tog ut cyklar i helgen och gick under en längre (45 km) tur längs Beugelroute i Pajottenland (väster om Bryssel, en del av flamländska Brabant provins). Det är främst jordbruksmark, ganska platt och känd för sina många Lambic Breweries som Timermanns, Girardin, de Troch, Lindemans, de Neve och Eylenbosch.

Timmermans Brewery

Längs vägen finns också små byar och vissa slott. Rutten kan nås ca 15 km från centrum av Bryssel. Det är mest sannolikt möjligt att använda tåget för att få en lättare logistik med cyklar.

Vi gjorde inte hela turnén och planerar att komma tillbaka när det är lite varmare. Mer info hittar du här: Breugelroute pdf

Lamm, gör att våren inte är så långt borta

Vi har börjat lära lite franska. Hur svårt kan det vara? Som Alexander Dumas sagt Engelska dåligt talas franska. Med över 60% av ordförrådet i engelska som kommer från franska, är min fru och jag har nu en prova på det (självstudier med Michel Thomas). Eftersom den andra studerade mest språket efter engelska det talas runt om i världen i många länder som Schweiz, Quebec i Kanada och vissa platser i Afrika som Alger och Gabon. Det är det officiella språket i 29 länder inklusive det officiella språket i FN: s och några andra internationella organisationer. I Belgien 40% av befolkningen är infödda fransktalande men många av de flamländska delen folket också har franska som andraspråk. Detta innebär att ca 65% av människorna i Belgien talar och förstår språket och förhoppningsvis kommer vi att vara bland dem.

Semla-fastlagsbulle

Det är nu fastan perioden och den kommande veckan med Fat Tuesday (Fettisdagen) innebär att det är Mardi Gras festival tid här i Belgien. En av de mest kända är Carnival of Binche år 19: e -21: a februari.

Fat Tuesday är också officiella dagen av Semla i Sverige när människor äter en hel del av dessa bullar fyllda med mandelmassa och vispad grädde.

Bon Secours Blond

Ölet denna vecka kommer från Caulier Brewery i Peruwelz sydväst om Bryssel nära den franska gränsen. Bon Secours 8% är en flaska betingad blondin öl. Det är sött, maltigt öl med lite kryddig smak. Det är en anständig öl.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Bon Secours 8%

Plats, Bruegelroute, 45 K cykeltur i Pajottenland

POI: Lambic bryggerier i Pajottenland

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>