Vecka 51 weekendresa till Spanien

Ingen Gravatar

Ett år har gått och vi är fortfarande i Bryssel. Det finns ännu mycket att upptäcka, men en av fördelarna med staden (vilket kan låta konstigt) är att det är så enkelt och prisvärt att lämna, Så förra helgen tog vi en 2 timmars något flyg till Malaga för mindre än € 90 pp

Rio Hozgarganta i Los Alcornocales

Vädret var soligt och milt, liksom svenska sommaren är som bäst. Om du har tid och känner för en kort paus följande aktivitet paketet kommer att ge dig den perfekta mixen av natur vandrings-och lata dagar på stranden till en mycket rimlig kostnad:

Hyr en bil på flygplatsen och chef för Jimena ligger vid ingången till nationalparken, Los Alcornocales.

Kör en timme i riktning mot Cadiz / Alcaciras. Stäng av betal-vägen i Sotogrande, avfart 132, om jag minns rätt. Gå inlandet mot Castellar och därefter följ anvisningarna för att Jimena.

Jimena de la Frontera är en historisk by som ligger cirka 35 mil inåt landet från San Roque på vägen och järnvägen till Ronda .

Vid Jimena slottet

Omgivet av Los Alcornocales Natural Park och cirka 200 meter över havet, är Jimena en överraskande kontrast till kust rikedomen av den närliggande golf och polo bälte i det exklusiva området Sotogrande nedan.

Olof Palme torg i Jimena

Med en nuvarande befolkning på drygt 9000 invånare (några 1.000 av dem är utländska medborgare - många brittiska), dess smala kullerstensgator och vitkalkade andalusiska hus, behåller det säkert sina byn atmosfär och är en fröjd att besöka.

Utsikten från Casa Henrietta

Vi rekommenderar dig att bo på Casa Henrietta. Fråga efter rum 4 eller 9, de har en terrass med spectuclar utsikt över landskapet. Vi betalade bara € 65 för ett dubbelrum med frukost. Tillbringa en dag eller att utforska byn och parken. Tid är den natursköna tågresa till Ronda något utöver det vanliga.

Another view från Casa Henrietta

Den här tiden på året den svenska stämningen längtar efter sol och barfota gå på sandstränder, en dag eller två på Costa del Sol kan övervinna detta längtan. Vi har två rekommendationer i fråga om boende, kolla upp dem på www.booking.com Den första är ett fyrstjärnigt hotell, H10 Estepona Palace.

Estepona Palace, inifrån och tittar ut

Det brukar ta dig mer än tre fjärdedelar av en timme att köra dit från Jimena. De erbjuder en bra styrelse värde halv (103 Euro/2pers. Totalt).

Estepona med la Concha i bakgrunden

Alla rum har balkong med havsutsikt ochSCHWEIZISKA havet erbjuder härliga promenader, kan stranden bli bogserade för miles.

Estepona Palace

Vår andra valet ligger i Torremolino S med en enkel tillgång till flygplatsen.

Vi bodde på La Barracuda ett par gånger, trots att du har ett tidigt plan att fånga dig ändå kanske kan njuta av en sista körning längs stranden på morgonen med en efterföljande dopp. Troligtvis hittar du en parkeringsplats, off season även en fri en.

Anders bland palmer i Torremolinos

Hotellet är lite nedgånget dock och frukost är inget särskilt men du kommer fortfarande att ha den viktiga havsutsikt (fråga efter ett rum med utsikt över poolen, och du kommer att få Havsutsikt också). Generöst ingår i priset (€ 62/2pers.) Är förutom en stor flaska vatten, en ganska flavorsome Cava och en fruktskål.

Det är fantastiskt, det rekreation och äventyr du kan uppleva på bara en helg.

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekendresor och taggade . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>