Vecka 52

Ingen Gravatar

"Museum Night Fever" var tillbaka på lördag den 3 mars 2012 med museer som du aldrig har sett dem förut! Kolla in det på: http://www.museumnightfever.be/en/ och spara datum för nästa år.

Museum Night Fever

Inte mindre än 24 Bryssel museer stannade öppet fram till småtimmarna på morgonen för ett udda program händelser, en gnistrande vinter cocktail av utställningar, konserter, föreställningar, video, workshops och DJs! Gratis flygbussar från STIB drivs tre olika rutter.

Skrämmande

När museerna stängt sina dörrar på 1:00, var den natten bara börjat för alla ungdomar och personer med en hel del uthållighet ... det var dags att extiorisera på dansgolvet alla intryck från museerna. I två olika platser: säkringen (techno), som nyligen röstades fram som bästa belgiska klubben genom tiderna, och Du Night Club (kommersiell / hus), dansen hjärtat av Bryssel enormt efter att man när förinställd.

Kultur och museer är inte alla att Bryssel har att erbjuda. Staden är också grönare än du kanske tror, ​​med över 8.000 hektar grönområden. De tar i form av parker, skogar och de Foret de Soignes, täcker halva regionen totalt. Grönområden fördelas ojämnt kring huvudstadsregionen Bryssel, 70% av dem är i de yttre förorterna, medan endast 10% återfinns i stadens centrum.

Park Woluwe

Den här veckan vill vi rekommendera en fyra färdväg timmars cykling som täcker större delen av "Grönland". Leden börjar vid Flagey i Ixelles, tacklar små vägarna fram till Boulevard du Triomphe, fortsätter gruvarbetare vägar parallella med Chaussee de Wavre tills Parc de Woluwe uppnås.

Tervuren cykeltur 40K

Här kan du ta en paus och besök Musée du Spårvagn, www. trammuseum brussels.be / Sedan, som på räls, (spårvagn 44 går längs) cykeln körfält fortsätter på Avenue de Tervueren hela vägen till Kolonienpaleis i Duisburg. Palace är en del av Kungliga museet för Centralafrika, www. africamuseum. vara / .

Afrika Museum

Ta en annan välförtjänt paus om det kittlar din fantasi. Dessutom, väl värda att utforska är det omgivande parklandskapet och många dammar. Ringa in hela parken, från här på äventyret börjar. Lustfyllda grönska omger spåret tillbaka genom ett spektakulärt vackert arboretum ( www Arboretum -.. Tervuren vara / ) Och den stora skogen skogen, den Sonian Forest. Skogen består huvudsakligen av bokar och ekar, flera träd är mer än 200 år gamla, mycket bred och höga.

Sonian Förrest

Vid sidan av ridvägar stora koppar bokarna bilda vackra skog gardiner. Den Sonian Forest tjänade under en längre period som en exklusiv jaktmark för adeln, men är idag öppen för allmänheten, kors korsas av vägar för fotgängare, cyklister och ryttare.

Enkel rolig cykling

Forest de soigné

Fastställs i ett nord västlig riktning och du kommer alltför snart att nå Bois La Cambre strax söder om Ixelles dammar och mållinjen i Flagey.

Ixelles dammar och Flagey

Unna dig en pint på den irländska puben de Valera-talet och om det är en helg kanske också en välförtjänt söndag Roast.

Gulden Draak

Jag fick också tid att smaka en riktigt stark öl denna vecka Gulden Draak (Triple mörkret 10,5%) som fått sitt namn till förgyllda statyn på toppen av Belfry i Gent. Det var typ en speciell öl med en söt Carmel och maltig smak. Det hade också någon bitterhet och alkoholen kommer i slutet och slå dig, ta hand. Utformningen av flaskan är enorm.

Fakta i veckan,

Drick; Gulden Draak 10,5% mörk Triple

Plats, Tervuren 40K på cykel

POI: Museum Night Fever (en gång om året ett måste)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>