Vecka 6

Ingen Gravatar

The Bird Man

Det finns många konstmuseer i Bryssel och jag kommer att ta dig igenom några av dem under året. Låt oss börja med en av de mindre kända på Château la Hulpe (besökt under vecka 3). Här kör vi in ​​i framstående belgiska konstnären Jean-Michel Folon med sin berömda Birdman. Museet är väl värt ett besök om du är i området. Det finns också en trevlig restaurang i föreningen.

Förra veckan skrev jag om EU regeringen, rådet. Värt att nämna är också verkställande organ, Europeiska kommissionen. Kroppen är ansvarar för att föreslå lagstiftning, genomföra beslut, upprätthålla EU: s fördrag och den allmänna dag till dag driften av unionen.

Berlaymont - Kommissionen

Kommissionen fungerar som ett skåp regeringen , med 27 kommissionärer . Det finns en kommissionär per medlemsland , men kommissionärerna är bundna att representera EU: s intressen som helhet snarare än deras hemland. Det finns över 25.000 tjänstemän som är uppdelade i avdelningar så kallade generaldirektorat. Kommissionsledamöterna och deras närmaste team är baserade i Berlaymont-byggnaden i Bryssel.

Ja självklart får vi inte glömma bort öl i veckan och ja ännu en Trappist. Orval är en av de få Trappist bryggerier som bara har en enda öl på den publika marknaden. Med en gyllene orange färg har ölet en ovanlig smak, mycket torr och lätt bitter.

Orval

Denna speciella smak är till stor del beroende på den brygg-metoden med användning av två olika typer av jäst infuserade under processen. Det tappas konditioneras med 6,2% att börja med, men alkoholen nivån kan gå upp högre. Smaken, enligt min mening, är lite märklig men definitivt värt ett försök.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik;

Fakta i veckan,

Dryck, Trappistes Orval 6,2%, golden öl

Plats, Folon museum (Château La Hulpe)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>