Vecka 6

Ingen Gravatar

The Bird Man

Det finns en hel del konstmuseerna i Bryssel och jag kommer att ta dig igenom några av dem under det här året. Låt oss börja med en av de mindre kända på Château la Hulpe (besökte i veckan 3). Här stöter vi på den framstående belgiska konstnären Jean-Michel Folon med sin berömda birdman. Museet är väl värt ett besök om du är i området. Det finns också en trevlig restaurang i föreningen.

Förra veckan skrev jag om EU: s regering, rådet. Värt att nämna är också verkställande organ, Europeiska kommissionen. Kroppen är ansvarig för att föreslå lagstiftning, genomföra beslut, upprätthålla EU: s fördrag och den allmänna dag till dag driften av unionen.

Berlaymont - Kommissionen

Kommissionen fungerar som ett skåp regering , med 27 kommissionärer . Det finns en kommissionär per medlemsstat , även om kommissionsledamöterna är skyldiga att företräda EU: s intressen som helhet snarare än deras hemland. Det finns över 25.000 tjänstemän som är uppdelade i avdelningar så kallade generaldirektorat. Kommissionsledamöterna och deras omedelbara team är baserade i Berlaymont-byggnaden i Bryssel.

Ja naturligtvis låt oss inte glömma ölen här veckan och ja ännu en Trappist. Orval är en av de få Trappist bryggerier som bara har en enda öl på den offentliga marknaden. Med en gyllene orange färg har ölen en ovanlig smak, mycket torr och lite bitter.

Orval

Denna speciella smak är till stor del beroende på bryggning metoden med användning av två olika typer av jäst infunderas under processen. Det tappas konditioneras med 6,2% till att börja med, men alkoholen nivå kan gå upp högre. Smaken, enligt min mening, är en lite märklig men definitivt värt att försöka.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik;

Fakta i veckan;

Drink, Trappistes Orval, 6,2%, gyllene öl

Plats, Folon museum (Château La Hulpe)

Print Friendly
Det här inlägget postades i Weekly rapporter och taggad , , . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>