Vecka 6

Nr Gravatar

The Bird Man

Det finns en hel del konstmuseer i Bryssel och jag kommer att ta dig igenom några av dem under innevarande år. Låt oss börja med en av de mindre kända på Château la Hulpe (besökte i veckan 3). Här möter vi den framstående belgiske konstnären Jean-Michel Folon med sin berömda Birdman. Museet är väl värt ett besök om du är i området. Det finns också en trevlig restaurang i föreningen.

Förra veckan skrev jag om EU regeringen; rådet. Värt att nämna är också verkställande organ; Europeiska kommissionen. Kroppen är ansvarig för att föreslå lagstiftning, genomföra beslut, upprätthålla EU: s fördrag och den allmänna dag till dag driften av unionen.

Berlaymont - Kommissionen

Kommissionen fungerar som en kabinett regering , med 27 kommissionärer . Det finns en kommissionär per medlemsland , men kommissionärerna är bundna att representera EU: s intressen som helhet snarare än deras hemland. Det finns över 25.000 tjänstemän som är uppdelade i avdelningar så kallade generaldirektorat. De kommissionsledamöterna och deras omedelbara grupper är baserade i Berlaymont-byggnaden i Bryssel.

Ja självklart låt oss inte glömma öl i veckan och ja ännu en Trappist. Orval är en av de få Trappist bryggerier som bara har en enda öl på den publika marknaden. Med en guldorange färg, har ölet en ovanlig smak, mycket torr och lite bitter.

Orval

Denna speciell smak är till stor del beroende på bryggmetod med användning av två olika typer av jäst infunderas under processen. Det är buteljrade med 6,2% till att börja med, men alkoholnivån kan gå upp högre. Smaken, enligt min mening, är en lite märklig men definitivt värt att försöka.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • I sökandet efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Moules och andra skaldjur
  • Kultur
  • Marknader
  • Politik;

Fakta i veckan;

Drink; Trappistes Orval, 6,2%, gyllene öl

Plats; Folon museum (Château La Hulpe)

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i veckorapporter och taggade , , . Bokmärk permalänk .