Vecka 35

Ingen Gravatar

Denna vecka var höst semester för många i Bryssel, för andra fungerar som vanligt. Den gångna sommaren var lyckligtvis dröjande runt huvudstaden med temperaturer upp mot 20-talet. Det var fantastiskt för tidiga november där temperaturen här tiden på året brukar vara i ensiffriga tal runt 5-10 grader. Några bra kommer ut av den globala uppvärmningen trots allt.

Bryssel väder

Något annat slog Bryssel med en brutal kraft i torsdags. Stormarknaden Colruyt hade långa köer av människor som väntar på att få in, mestadels män med något desperat i deras ögon. De hade en underlig kupong såväl i sin hand.

Tyvärr var jag ute och reser samma dag men övertygade min kära hustru att göra en extra ansträngning. Först jagar den svårfångade kupongen runt Bryssel, kan det bara finnas i speciella tidningar. Slutligen lyckades hon få tag på en. Nästa dag var hon en av de första i raden utanför den närmaste butiken. Dörrarna öppnas och sedan var det en snabb springa till flaskan området men ingenting hittades som kunde kopplas till kupongen. Plötsligt ett rop hördes från kassan registret och där det var ordentligt staplade upp på en pall;

Westvleteren specialerbjudande

Ja, för första gången i historien antalet en öl i världen Trappist Westvleteren 12 såldes i ett begränsat erbjudande av en låda med 6 flaskor och 2 glas degustation för endast 25 euro. Totalt 93, var 000 lådor snabbt sålde slut på ett par timmar. Inkomsterna av detta exklusiva erbjudande går helt till ombyggnaden av Trappist Abbey i Westvleteren.

Westvleteren XII

Jag fick en! Jag kommer att spara det till en regnig dag .....

Jag kan inte undgå att märka alla de baguetter som folket här brukar tugga på till lunch. Det har nämnts tidigare i min blogg, men jag bestämde mig för att undersöka saken lite djupare. Baguette, den hårda knaprig loaf vi idag förknippar med Frankrike går endast till den industriella revolutionen. Vissa historiker ens påstått att baguette är inte franska alls ... det uppfanns av bagarna i Wien. Ånga / däck ugnar, som möjliggjorts genom vetenskapliga framsteg, är nyckeln i tillverkningen av detta speciella brödet. Deck ugnar använder ånginsprutning, genom olika metoder, för att skapa den rätta baguette. Ugnen är typiskt väl över 205 ° C (400 ° F). Ångan gör att jordskorpan att expandera innan inställningen, vilket skapar en ljusare, luftigare limpa. Den smälter också dextros på brödets yta, vilket ger en lätt glaserad effekt. En standard baguette har en diameter av ca 5 eller 6 cm (2 eller 2 ⅓ in) och en vanlig längd av ca 65 cm (24 tum), även om en baguette kan vara upp till en meter (39 tum) lång. Den "baguette de tradition française" är gjord av vetemjöl, vatten, jäst, och vanligt salt.

Jag hittade också en rolig historia om att baguette sades ha uppfunnits under Napoleons ryska fälttåg när han beställde en ny form av bröd som kunde bäras ner sina soldater 'byxben! Hur som helst är det den mest populära lunch mellanmål här i Bryssel och naturligtvis ibland med vissa frites på sidan. Det finns små butiker i varje hörn som säljer bröd med olika pålägg.

Westmalle Triple

Ölen här veckan är inte det ovan nämnda, men en annan Trappist och en trippel Westmalle 9,5%. Liksom många trippel är ett komplext öl med en fruktig doft och en doft av humle. Det finns en liten bitterhet med lång eftersmak och ganska trevlig att dricka.

T han Westmalle Tripel kallas "modern av alla tripels". Denna typ av öl var först bryggs i Westmalle Abbey i 1934 när den nya bryggning hallen kom i bruk. Den nuvarande formeln har bott praktiskt taget oförändrad sedan 1956, alltså mer än 50 år.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parker
  • Kultur, Serier
  • Marknader
  • Politik

Fakta i veckan;

Drink, Trappist Westmalle Triple 9,5%

Print Friendly
Det här inlägget postades i Weekly rapporter och taggad . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>