Vecka 38

Ingen Gravatar

Det är trevligt att vandra runt i Bryssel under hösten. Jag märkte att staden har rensat många av de större gräsytor i parker från gamla blad. Detta lättar upp går när man ser den fortfarande gröna gräset och ni vet också att det i ett par veckor, kommer dagarna bli längre igen.

Gräs

Jag bestämde mig för att sätta ihop en trevlig, kortare vandring bland EU: s byggnader som beskrivs nedan.

Starta vid Trône tunnelbanestation och gå upp Rue de Luxembourg mot parlamentet. Du kommer att passera den svenska ständiga representation vid EU Square de Meeuse. De ständiga representationerna kan ses som en förlängd arm av sin regering i Bryssel. Dess främsta uppgift är att se till att nationella intressen och politiska bedrivs så effektivt som möjligt i EU. Den ständiga representationen leds av en ambassadör till EU. Den fungerar som en miniatyr av Regeringskansliet i huvudstaden, som företräder alla hem ministerier. En viktig uppgift för representationen är att leverera analyser och bedömning till sina respektive Regeringskansliet som ansvarar för utformningen av EU: s politik. Representationen fungerar också som regeringarna dag till dag kommunikationslänk med EU-institutionerna.

Om du fortsätter rakt fram kommer du snart att nå Place de Luxembourg. Detta torg är fylld med små restauranger / barer och en mycket populär efter arbete mötesplats. Om du tar gatan till höger kommer du också att se Luxembourg tågstation.

Place de Luxembourg

Place de Luxembourg var en central del av Leopold kvarteren och den mest prestigefyllda bostadsområde i huvudstaden för huvuddelen av det 19th århundradet. Rue de Luxembourg var då i sin linda, och torget skapades som sin slutpunkt. Torget var populär bland handlare och restaurang och ägare café på grund av dess närhet till stationen.

Europaparlamentet

Tornar framåt är Europaparlamentets byggnader, fortsätt rakt fram och genom huvudbyggnaden sedan ta vänster. Parlamentet har 736 valda delegater, men totalt finns cirka 6.000 personer som arbetar här. Så många känner den ursprungliga säte parlamentet i Strasbourg där de fortfarande måste hålla ordinarie sammanträde enligt konstitutionen. Bakom byggnaderna kan du göra en genväg genom Leopold Park, en populär plats för en lunchpaus. Parken var ursprungligen en botanisk trädgård och du kan fortfarande se några ovanliga träd och djur runt dammen, som matas med vatten från Maalbeek strömmen.

Direkt efter parken tar höger och sedan vänster och huvudet upp till Schuman runt omkring. Robert Schuman, var en fransk premiärminister i början av femtiotalet, men han var också den främsta arkitekten bakom uppbyggnaden av EU och Nato. Nu kan du se och kanske även känna kraftverk i EU. Till vänster är Justus Lipsius-byggnaden med dess 24 km korridorer. Här EU: s medlemsländer bor i EU: s ministerråd och bildar EUS regeringen. Motsatsen är Berlaymont, ett monster byggnad 240.000 kvm, håller byggandet 3.000 av kommissionerna i totalt 25.000 anställda och leds av Manuel Barroso. Bredvid hittar du en något mindre byggnad Charlemagne där några av de andra generaldirektorat vid kommissionen sitter. Denna byggnad nu tillfälligt innehar även den nya EAS yttre bly åtgärder av den höga representanten Catherine Ashton, utrikesministeriet. Hon kommer sannolikt flytta in i glashuset på den andra sidan av Schuman under nästa år. Schuman har också en tunnelbane-och tågstation där vandringen avslutas.

Chimay Röd

Öl: Chimay Red 7% är ett av Chimay s Trappist öl där bryggeriet använder den franska korn från Champagne för att förbättra smaken av denna rubinröd ale. Den har en något bitter smak men är defintely inte alls dåligt, men jag gillar deras Chimay Blue mycket bättre.

Kommande veckor:

  • EU fortsatte
  • På jakt efter den bästa öl (en pågående strävan efter den perfekta pint)
  • Mer skaldjur
  • Ost
  • Parks
  • Kultur, Comics
  • Marknader
  • Politiska

Fakta i veckan,

Dryck, Chimay Red 7%

Plats, EU stadsrundtur

POI: Place de Luxembourg

Utskriftsvänlig
Detta inlägg är publicerat i Weekly rapporter och taggade , , . Bokmärk permalink .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>